Festival de Cinema Fantàstic

La mostra Galacticat porta el cinema fantàstic a Tàrrega, amb el suport de Sitges

Galacticat neix amb la voluntat d'apropar a l'espectador el passat, el present i el futur del cinema fantàstic

EIX. Galacticat

EIX. Galacticat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Tàrrega acollirà del 25 al 27 d’abril la primera edició de Galaticat, Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent. I ho farà amb el suport del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya en concepte de col·laborador artístic, a més del suport de l’Acadèmia del Cinema Català.

Galacticat neix amb la voluntat d'apropar a l'espectador el passat, el present i el futur del cinema fantàstic i, per això, recuperarà clàssics del gènere, presentarà pel·lícules recents i projectarà curtmetratges de directors novells. La mostra també ha programat un ampli ventall d’activitats gratuïtes, com ara tallers, conferències, exposicions i concerts, entre les quals destaca una trobada de l’Associació d’Amics d’Star Wars de Catalunya.

Faust 5.0 (estrenada a Sitges 2001 i dirigida per Isidro Ortiz, Àlex Ollé o Carles Padrissa) obrirà el certamen, divendres 25. El programa contempla clàssics del gènere, com Planeta prohibit (Fred M. Wilcox, 1956), El planeta dels simis (Franklin J. Schaffner, 1968) o 2001: Odissea a l’espai (Stanley Kubrick, 1968), entre d’altres. La graella de Galacticat també ha programat estrenes recents de Sitges, com Moon (de Duncan Jones, Millor pel·lícula de la Secció Oficial a Sitges 2009), Eva (de Kike Maíllo, que va inaugurar Sitges 2011) o El bosc (Òscar Aibar, 2012). La mostra també projectarà el documental Los perversos rostros de Víctor Israel (Diego López i David Pizarro, 2010). Galacticat inclou també una secció de curtmetratges que recull els treballs de directors novells de diferents escoles de cinema.

El cinema fantàstic familiar tindrà un protagonisme rellevant amb la projecció d’E.T (Steven Spielberg, 1982) i La Història interminable (Wolfgang Petersen, 1984). L’abonament complert té un preu de 17 euros i dóna accés a totes les projeccions i activitats; l’abonament d’un dia costa 10 euros i dóna dret a accedir a totes les pel·lícules i activitats del dia. El preu d’una sessió és de 4 euros.

La mostra se celebra a diferents espais de la capital de l’Urgell, com els Cinemes Majestic, la Sala d’actes de la Biblioteca Municipal, l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara i l’Escola Pia de Tàrrega.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local