Festival de Cinema Fantàstic

El cinema de terror més actual serà a Sitges

El terror sobrenatural tindrà un pes significatiu aquest any, amb bones mostres com la neozelandesa Housebound, de Gerard Johnstone; o l’australiana The Babadook, de Jennifer Ken

A Sitges 2014 també hi haurà espai per als films que tracten el gènere des d’una òptica més humorística i passada de voltes, com és el cas de Dead Snow 2, de Tommy Wirkola

EIX. Goal of the Dead, de Benjamin Rocher i Thierry Poiraud

EIX. Goal of the Dead, de Benjamin Rocher i Thierry Poiraud

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La 47a edició del Festival de Sitges, que se celebrarà entre el 3 i el 12 d’octubre, vindrà carregada de títols molt esperats pels seguidors del cinema fantàstic i, especialment, del gènere de terror. Així ho va anunciar ahir el director del Festival, Àngel Sala, durant la conversa que va mantenir amb els fans a la Fàbrica Moritz de Barcelona. Sala va desvelar un grapat de nous films que integren l’extensa programació de Sitges 2014.

El terror sobrenatural tindrà un pes significatiu aquest any, amb bones mostres de pel·lícules amb cases encantades i presències sinistres que arriben des de l’altra punta del planeta, com la neozelandesa Housebound, de Gerard Johnstone; o l’australiana The Babadook, de Jennifer Kent. Un altre exemple del gènere, Home, de Nicholas McCarthy, també es podrà veure en el marc del Festival. The Canal, d’Ivan Kavanagh, tanca aquest quartet de títols que faran saltar els espectadors de la butaca amb les seves aparicions demoníaques.

Però a Sitges 2014 també hi haurà espai per als films que tracten el gènere des d’una òptica més humorística i passada de voltes, com és el cas de Dead Snow 2, de Tommy Wirkola, on l’únic supervivent de la primera part haurà de combatre un exèrcit de zombies encara més gran. Dues bones dosis de zombies també estan garantides amb Goal of the Dead i Zombeavers, títols que proposen barreges impossibles de zombies amb futbol i castors, respectivament. El primer es tracta d’un film doble (dues parts de 70 minuts), dirigit per Benjamin Rocher i Thierry Poiraud; el segon parteix de la coneguda premissa “grup de joves, vacances, diversió, alcohol i sexe” que es transforma en orgia de sang. Sense abandonar el to de comèdia, el Festival presentarà Premature, de Dan Beers, la història d’un estudiant de secundària que ha de reviure reiteradament la pèrdua de la seva virginitat com si fos un gir esbojarrat d’Atrapado en el tiempo.

A les nombroses produccions asiàtiques que el Festival ja ha confirmat per aquest any, s’uneix Live, del director de Dead Sushi, Noboru Iguchi. Un thriller de supervivència basat en una novel·la de Yusuke Yamada. Des d’Alemanya arriba Der Samurai, un film fosc i ambigu que ha estat descrit com a thriller queer, dirigit per Till Kleinert i finançat a través de micromecenatge. L’últim dels nous títols confirmats ahir és The Curse of Downers Grove, pel·lícula sobre els assassinats d’uns adolescents atribuïts a una estranya maledicció, dirigida per Derick Martini i coguionitzada pel novel·lista Brett Easton Ellis, l’autor d’American Psycho, la versió cinematogràfica de la qual va inaugurar Sitges 2000.

Àngel Sala també ha avançat dos documentals que seran a la propera edició del Festival. El primer és Doc of the Dead, una cinta que s’ha definit com el “documental definitiu de la cultura zombie”. Dirigit per Alexander O. Philippe (The people versus George Lucas i The Life and Times of Paul the Psychic Octopus) i amb les participacions d’Alex Cox, Simon Pegg, George A. Romero o Steven Scholzman, aquesta peça analitza com el fenomen zombie s’ha popularitzat en els últims anys en tot tipus de camps, com la literatura, les sèries o, fins i tot, la moda. El segon documental confirmat és That Guy Dick Miller, d’Elijah Drenner, dedicat a un aspirant a escriptor que va esdevenir actor per accident, i del qual tothom coneix el rostre, però en desconeix el nom. Compartint pantalla amb figures com Nicholson, De Niro, Schwarzenegger o Los Ramones, ha treballat amb grans directors com Scorsese, Corman, Fuller, Dante, Cameron, Demme i molts més.

A Sitges 2014 tampoc hi faltaran els clàssics. El Festival ha confirmat la projecció de Sorcerer, el film de William Friedkin de 1977, remake d’El salario del miedo, d’H.G Clouzot (1953), protagonitzat per Roy Scheider, Bruno Cremer, i Francisco Rabal.

Aquestes noves incorporacions del Festival s’afegeixen a la programació d’una edició que inaugurarà REC4: Apocalipsis, de Jaume Balagueró, que concedirà el Gran Premi Honorífic a Roland Emmerich i que comptarà amb les presentacions de les últimes produccions de grans directors com Jean-Luc Godard, David Cronenberg, Kim-ki Duk i Takashi Miike.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local