Art a l'espai públic

Sitges presenta un Parc Escultòric per difondre el seu patrimoni

Les escultures catalogades incorporen una nova senyalística que informa del títol de l'obra, autor, any i material, a més del codi QR que enllaça al web del Parc Escultòric

Ajuntament de Sitges. Sitges presenta un Parc Escultòric per difondre el seu patrimoni

Ajuntament de Sitges. Sitges presenta un Parc Escultòric per difondre el seu patrimoni

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les 42 peces escultòriques situades en espais públics de la vila ja es poden consultar a Internet i en una guia, com a resultat del treball de documentació realitzat per l'Ajuntament de Sitges.

El web WikiArtMap, la popular plataforma en línia de continguts oberts amb geolocalitzador sobre cartografia permet consultar informació sobre les escultures de la vila i localitzar-les en un plànol. També el web municipal www.sitges.cat/parcescultoric ofereix el plànol web, així com les fitxes en format descarregable. 

Amb la intenció d'acompanyar als visitants en una ruta per les escultures, s'han editat guies, en català, castellà i anglès, que es podran adquirir en l’Oficina d’Informació Turística.

Les escultures catalogades incorporen una nova senyalística que informa del títol de l'obra, autor, any i material, a més del codi QR que enllaça al web del Parc Escultòric.

Durant la presentació a l’auditori de l’Edifici Miramar, aquest dijous, la regidora de Cultura, Mireia Rossell, va manifestar que el patrimoni cultural del poble "és la seva identitat i l'element distintiu que el fa únic i que el posiciona en un espai més o menys privilegiat a ulls de la resta del món". Per a Rossell, haver documentat el conjunt escultòric de Sitges "ha teixit una ruta que ara es pot visitar i consultar i que aportarà un valor afegir al nostre patrimoni".

L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, va destacar en la seva intervenció que aquest “ha estat un treball que es presenta de forma clara i divulgativa”. L’Alcalde va afegir que “paral•lelament a aquest treball de documentació cal centrar-se i garantir el manteniment i la conservació de les escultures”.

El públic va gaudir també ahir d’una ruta guiada per algunes de les escultures del casc antic i comprovar els canals de difusió a traves dels dispositius mòbils. De fet, serà els dies 1 i 8 d’agost quan l’Agrupació de Guies Informadores de Sitges oferirà rutes guiades gratuïtes a través del Parc Escultòric de Sitges amb reserva prèvia.

Per encàrrec de la Regidoria de Cultura, la historiadora de l'Art, Isabel Vivó, va realitzar durant el 2013 l’estudi de camp i de consulta de les fonts documentals que han servit per confeccionar la catalogació de les obres.

Amb aquest projecte reflectit al Pla de Mandat, la regidoria de cultura vol posar a l'abast del públic tot el conjunt escultòric de Sitges perquè sigui objecte d’interpretació i difusió.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local