The Iberian citadel of Calafell

La Ciutadella Ibèrica de Calafell acull el Camp de Treball Internacional de Joventut

24 nois i noies participen en el projecte de convertir la Ciutadella en un centre pioner en la investigació experimental del món ibèric

Ajuntament de Calafell. La Ciutadella Ibèrica de Calafell acull la 3a edició del Camp de Treball Internacional de Joventut

Ajuntament de Calafell. La Ciutadella Ibèrica de Calafell acull la 3a edició del Camp de Treball Internacional de Joventut

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El coordinador territorial de Joventut, Joan Plana, acompanyat de l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, i la regidora de Cultura i Ensenyament de l’Ajuntament de Calafell, Sandra Suárez, el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Calafell, Joaquim Vidal, i el director de programes de la Fundació Pere Tarrés, Raimon Martínez, han visitat aquesta setmana el grup de joves que participa en el camp de treball d’intercanvi internacional “The Iberian citadel of Calafell”. Es tracta de 24 nois i noies en edats compreses entre els 18 i 24 anys els quals, del 16 al 30  d’agost, participen en el projecte de convertir  la Ciutadella  en un centre  pioner en la investigació experimental del món ibèric. Entre els joves procedents d’arreu dels món (Armènia, Txèquia, Japó, Rússia,Taiwan,Turquia, Francia, Grècia, Polònia) també n’hi ha 3 de catalans.

Aquest camp de treball està organitzat per la Direcció General de Joventut amb el suport de l’Ajuntament de Calafell i gestionat a través de la Fundació Pere Tarrés. El seu objectiu és que els joves que hi prenen part coneguin el treball de la producció del vi tal com ho podrien fer els íbers i basant-se en investigacions arqueològiques; La feina específica serà la creació d'una premsa de vi (trull), un lloc per a fer la trepitjada de raïm i produir most per dipositar-lo en recipients ceràmics. Els joves també faran activitats  lúdiques i de coneixença de l’entorn i la cultura catalana.

Joan Plana ha afirmat, en el transcurs de la visita d’avui, que “aquest camp de treball és un exemple del que pretenem amb l’educació en el lleure: que els joves aprofitin els dies de vacances per col.laborar en la societat i reforçar els valors de la col.laboració i l’altruisme, que avui són més necessaris que mai”.

Així mateix, Raimon Martínez també ha dit que “aquesta és una activitat de lleure de caràcter comunitari, que permet a joves de diferents països del món aprendre la nostra cultura”.

Els resultats d'aquests treballs serviran alhora com una de les aportacions que la Ciutadella Ibèrica de Calafell farà al projecte europeu OpenArch del Programa Cultura de la Unió Europea, on diferents partners d'arreu d'Europa fan intercanvis de bones pràctiques en l'àmbit dels museus arqueològics a l'aire lliure i l'arqueologia experimental. En el marc d’aquest projecte europeu, tal i com ha explicat l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, “durant l’any també s’han fet a la Ciutadella de Calafell treballs d’arqueologia experimental sobre la producció del ferro”.

Així mateix, Joan Olivella també ha recordat que “els treballs  que es realitzen en aquest camp de treball sobre la producció del vi van lligats a la troballa, que va tenir lloc l’any 2011 a la Ciutadella Ibèrica de Calafell, del gra de raïm més antic de la península”. La peculiaritat d’aquesta troballa és que fins al moment no s’havia trobat cap gra de raïm sencer, amb pell i polpa. Aquest gra de raïm data del s. III aC.

Les tasques que es desenvoluparan durant el camp de treball es realitzaran a l’exterior de la Ciutadella Ibèrica, en un espai a l’aire lliure que es troba habilitat per dur a terme tallers didàctics i en el qual es realitzen les accions experimentals i que, en cap cas, afecten el jaciment arqueològic.

Aquets camp de treball forma part de les 270 activitats programades per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya a la  demarcació de Tarragona on ja s’hi han realitzat, entre d’altres iniciatives, 8 camps de treball amb un total de 192  joves participants.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local