Festa Major 2014

Sitges acaba una Festa Major amb polèmica i sense morterets apadrinats

Els incidents amb l’Àliga a la Ballada Final deixen un gust agredolç d’una festa lluïda i multitudinària

Canal Blau/Maricel TV. Sitges acaba una Festa Major amb polèmica i sense morterets apadrinats

Canal Blau/Maricel TV. Sitges acaba una Festa Major amb polèmica i sense morterets apadrinats

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Una decisió conjunta entre la Comissió de Festa Major i Santa Tecla, la regidoria i els portants de l’Àliga de Sitges va fer viure uns moments de pànic a la plaça de l’Ajuntament de Sitges durant la Ballada final. Moments abans es cremava una finestra d’una casa de la mateixa plaça i un jove s’enfilava per la façana i l’apagava. Després hi va arribar l'extintor i va crear la primera allau.

En aquest acte s’hi barregen els més joves, ataviats amb les samarretes i barrets de palla que s’han fet un lloc a la tradició sitgetana -amb més encert o menys- i també un públic familiar. L’Àliga va sortir de la plaça encesa, en direcció cap a l’indret on hi havien la gran majoria de pares amb nens petits. Aquest fet va crear una allau amb caigudes i algun que altre moment de pànic.

Aroa Llorens, presidenta de la Comissió, en declaracions a Ràdio Maricel ha explicat que “Assumim part de les culpes i admetem que és un error. Vaig patir molt.”  Per la seva part, el regidor de Tradicions i Festes, Magí Almirall, ha dit que “en aquell moment ens va semblar prudent obrir pas amb el foc” i “el que va passar va ser un incendi, atacs d’ansietat i tota la situació, analitzant el conjunt s’han de veure les decisions que es van pendre”.

D’altra banda, el Castell de Focs va tenir una durada de gairebé mitja hora i no es van poder disparar cap dels morterets apadrinats. La Pirotècnia Igual ha anunciat que han salvat tot el material i que aquests es dispararan per Santa Tecla. La Comissió va decidir aquesta opció declinant llançar-los a l’Entrada de Sant Bartomeu.

L’Entrada de Grallers va tornar a tenir com a protagonista les peces que van interpretar les colles sitgetanes de grallers i les mitges cobles al Cap de la Vila i a l’Ajuntament. Aquest any, com a convidats, hi havia el grup Tuterako gaiteroak de Navarra que va actuar el dia anterior. A destacar la peça tradicional vasca Ikusi Mendizaleak que va interpretar la colla dels Marcets i el Cant de la Senyera, que per segon cop feien sonar a Sitges. A destacar també que l’Escola de Grallers va fer sonar l’himne Nacional de Catalunya, Els Segadors.

Galeria fotogràfica sencera

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local