Festa Major 2014

Vilafranca estrena música per la Entrada de Sant Fèlix

La música creada per Miquel Benito ha estat la protagonista de totes les converses

Joan Ignasi Gómez. Festa Major de Vilafranca 2014

Joan Ignasi Gómez. Festa Major de Vilafranca 2014

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Festa Major de Vilafranca del Penedès ha gaudit d'una multitudinària assistència, més de l'habitual, al coincidir amb el cap de setmana. D'entre les novetats, les Cotonines han estrenat vestuari. Aquest ball ja ha patit diversos canvis de vestuari en els últims anys.

La gran novetat de l’any de la Festa Major vilafranquina era l’estrena d’una música per fer-la sonar durant el moment més emotiu i clímax del dia de Sant Fèlix. En el moment que la imatge del sant arriba, després de la Processó, a la porta de la Basílica de Santa Maria, tots els balls dansen alhora en el que es coneix com “l’Entrada”. Aquest acte en la seva història ha patit molts poc canvis i els folkloristes interpreten aquestes “entrades” com una algaravia, on la festa esclata, i tots els balls dansen alhora i la façana s’encén amb petards per acomiadar la imatge del sant.

La idea va sorgir dels administradors de la festa d’enguany i va tenir permissivitat d’altres estaments de la festa, com per exemple del Consell de la Festa Major. La música, de Miquel Benito, consta de dues peces: Una acompanya a Sant Fèlix en el seu recorregut a través de la plaça. L’altre, és just pel moment en el que la imatge queda aturada a les portes de la Basílica i deixa escoltar, dins seu, algunes de les melodies més conegudes de la festa. La música va ser interpretada pels Vinardells, acompanyats d'un trombó, òbviament, de manera amplificada.

El principal argument dels detractors és que el moment està format per les músiques de tots els balls que creen un mapa de so desigual, on l’Entrada és un so o un altre depenent del lloc a la plaça on estiguis ubicat. Cap "Entrada" de les festes del Penedès o del Camp de Tarragona té una música per aquell moment i tampoc sonorització a la plaça.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local