Artistes internacionals

La Fundació Stämpfli exposa 36 obres de la seva col·lecció permanent

Les tres sales del centre agrupen les obres en quatre àmbits tematics

Museus de Sitges. La Fundació Stämpfli exposa 36 obres de la seva col·lecció permanent

Museus de Sitges. La Fundació Stämpfli exposa 36 obres de la seva col·lecció permanent

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Fundació Stämpfli va inaugurar dissabte una significativa mostra de la seva rellevant col·lecció d’art contemporani. Les tres sales del centre reuneixen 36 obres de diferents artistes internacionals agrupades sota la batuta del professor Serge Lemoine, que ha elaborat un discurs expositiu en base a quatre àmbits temàtics: la figuració narrativa, l’abstracció, els universos particulars de diferents artistes, i les obres que posen l’accent en nocions numèriques i de quantitat.

En l’acte inaugural hi va intervenir la regidora de Cultura, Mireia Rossell; la directora de Museus de Sitges, Vinyet Panyella; el president de la Fundació, Pere Stämpfli, el comisasrai, Serge Lemoine, i Bárbara García Rossi, filla de l’artista Horacio García Rossi, que ha donat una obra a la Fundació.

El fons de la Fundació Stämpfli està format per més de 90 obres de 60 artistes de 22 nacionalitats diferents. En tots els casos, es tracta d’obres cedides a la Fundació –i, per tant, al poble de Sitges– per part dels seus autors, descendents o galeristes. El corpus global de la Fundació permet dibuixar un escenari plural de l’art contemporani internacional dels últims 50 anys, que recull diferents tendències i expressions creatives.

Les actuals instal·lacions de la Fundació Stämpfli –que ocupen les dues planes de l’antic Mercat del Peix i una sala de Can Mec– permeten exhibir només una part de la col·lecció total de la Fundació. Per aquest motiu, la Fundació ha obert aquesta nova exposició, en la qual conviuen obres que ja han estat exhibides al centre en les dues anteriors mostres de la seva col·lecció amb altres que s’estrenen a les seves parets.

L’exdirector del Museu d’Orsay de París i professor emèrit de la Universitat de la Sorbona, Serge Lemoine, n’ha realitzat la selecció i distribució temàtica. Lemoine forma part del Consell Assessor de la Fundació des dels seus inicis i ja havia proposat el discurs de l’anterior mostra de la col·lecció permanent, l’octubre del 2012. El disseny d’aquesta exposició està articulat sobre quatre àmbits temàtics. La de la sala 1 reuneix formes d’expressió, tendències i estils molt diversos, sorgits a Europa a partir de 1960. L’espai 2 agrupa obres que es defineixen per l'abstracció; en la 3 hi figuren els quadres que tradueixen l’univers particular dels seus autors, mentre que a la 4 es presenten obres que se centren en l'objecte i posen l'accent en les nocions de nombre i quantitat.

Aquesta és la tercera presentació de la col·lecció permanent a les instal·lacions de la Fundació a la plaça de l’Ajuntament. La primera va ser l’abril del 2011, quan va inaugurar l’espai i la segona l’octubre del 2012. Durant aquest temps, el centre ha acollit quatre exposicions monogràfiques: Erró, Cinetik ! (que va reunir obra de tretze artistes de l’art òptic), Jacques Villeglé i Miguel Chevalier. En tots els casos, es tracta d’obres inèdites a Catalunya.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local