Concert

Matteo Sacilotto Quartet actua aquest dijous a La Cava Club

La formació presentarà el seu particular 'The great italian songbook' amb originalitat, swing i la bellesa de les músiques sense edat, a partir de les 23 hores

Matteo Sacilotto Quartet . Eix

Matteo Sacilotto Quartet . Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Matteo Sacilotto és ja un reconegut músic de festivals i sales de jazz de tot l’Estat. Va arribar a Barcelona de la seva Itàlia natal, passant per Amsterdam, i aquí va desenvolupar la seva carrera amb l’instrument que primer va tenir a les mans. Una guitarra des dels onze anys. Del clàssic al jazz hi van molta història però poques notes... així es podria resumir el salt que de la guitarra clàssica Sacilotto va fer al jazz, però també a d’altres estils, que com ell mateix expressa “finalment tot és música, els estils i els subgèneres es barregen perquè són una forma personal de sentir”.

Avui, sona jazz, amb més swing, més energia, més bossa nova o un aire de bolero en alguna ocasió, tot sobre uns especials arranjaments de clàssics de la cançó i de la música italiana de les dècades dels anys 50 i 60, que es va inspirar en la great american song book de compositors com Gershwin, Mancini, Duke Ellington o Porter. Cantautors com Luigi Tenco, Gino Paoli o Fred Bongusto, reneixen amb la veu de Sabina Witt, el ritme de la bateria d’Aldo Caviglia, la força del contrabaix d’Oriol Roca i l’excepcional guitarra del propi Matteo Sacilotto.

Tot un mestre, literalment, que ens ha ofert una lliçó de jazz. La música que celebra el seu centenari el proper 2017, quan farà cent anys de la publicació del primer disc del gènere i cent anys de quan en el 1917, l’alcalde de New Orleans, ciutat bressol del jazz, va fer tancar tots els locals nocturns del barri mariner de la ciutat i tots els músics van començar a emigrar al nord dels Estats Units, “un viatge com de Sevilla a Copenhage”, explica el professor i músic Sacilotto. “Un viatge que va nodrir de jazz els clubs de ciutats com New York o Chicago”. I el resultat, tota una història de grans melodies, nous ritmes i sensacionals composicions, que avui ja formen part dels grans clàssics de la música.

No és la primera vegada que Sacilotto visita La Cava de Sitges, “un local com els d’abans, recordo algunes jams, l’ambient és com abans, un espai per escoltar música i divertir-se al mateix temps”. Així és com es descriu un espai que convida a un públic fidel i un públic més jove a gaudir del jazz, en aquesta ocasió amb més swing i energia, doncs la proposta, dolça en les melodies i el repertori, conté una bona dosi de música per fer moure el cos, despertar l’ànima i somriure al ritme dels grans, d’una època que va portar el jazz dels petits i grans clubs, a les sales de cinema i a les cases particulars també.

M’agrada gaudir tocant la música del meu país”, expressa el guitarrista italià, que amb el seu espectacle anterior, Tribut a Nino Rota, va portar al jazz les obres del reconegut compositor. “Es tracta de donar un color personal”, un color que és capaç de portar al jazz les més diverses melodies i convertir-les en nous clàssics.

Serà doncs un veritable luxe assistir i gaudir de la proposta d’aquest quartet, que treballa conjuntament els arranjaments finals de cada tema, sobre la base del treball de Sacilotto, per dotar a cada peça del seu particular toc. Una obra que reuneix la dolçor de la veu cantant amb el so compacte d’una formació que arriba a Sitges des de la ciutat comtal i que seguirà la gira fins on arribi el bon ritme, per sales i festivals més enllà de les nostres fronteres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local