Artransforma

L'Orquestra Integrada de Sant Sadurní d'Anoia actuarà el 26 de març al Celler de Can Codorniu

A Sant Sadurní s'està fent la prova pilot d'aquesta iniciativa que va néixer fa 4 anys a Barcelona i que el voldria normalitzar arreu del territori

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 16-03-2017 10:30 Lectures 898

L'Orquestra Integrada de Sant Sadurní d'Anoia va fer el passat dia 11 l'assaig general del concert que oferirà el diumenge 26 de març al Celler de Can Codorniu, en una iniciativa de la regidoria d'Igualtat i l'Escola de Música del municipi, amb la participació de l'associació sense ànim de lucre Artransforma, que treballa per fomentar la igualtat d'oportunitats en l'art i té ja una llarga trajectòria en aquest tipus de treball. Es tracta d'una gran orquestra formada per alumnes de l'Escola de música i membres de les associacions “Tot som un” i “Qui té a qui” d'ajuda a persones amb discapacitats diverses. La idea, tal i com expliquen la directora del projecte, Queralt Prats, i el compositor i director de l'orquestra, Albert Gumí, és fer un gran equip, una orquestra feta a mida per proporcionar als joves una experiència enriquidora i fomentar la igualtat d'oportunitats. L'alcaldessa, Maria Rosell, la regidora d'Acció Social, Àngels Canals, i la regidora de l'Escola de Música, Laura Salvador, van assistir a l'assaig.

Albert Gumí, director de l'orquestra, es mostrava molt satisfet en una entrevista a Ràdio Sant Sadurní "És un projecte molt enriquidor, que aplega molta gent i molt diversa. Normalment tendim a agrupar-nos per similituds, anem fent grups, això fa que t'hi sentis molt identificat però tendeix a empobrir-nos una mica com a persones. Aquesta orquestra pretén precisament buscar els diversos, que la gent de diverses capacitats pugui ajuntar-se per fer música. Creiem que això és extremadament enriquidor, sobretot pels nois i noies que, entre totes les cometes, considerem normals, perquè poden descobrir que hi ha altres persones amb moltes dificultats però que tenen capacitats sorprenents. Fomentant aquest encontre es creen sinergies molt maques i molt positives".

A Sant Sadurní s'està fent la prova pilot d'aquesta iniciativa que va néixer fa 4 anys a Barcelona i que el voldria normalitzar arreu del territori: "Ens agradaria que es pogués fer a totes les capitals catalanes, perquè creiem que l'essència del que hauria de ser un país que funciona és unir coses com educació, l' art i el concepte social d'aquest art. L'art ens ha d'igualar en el bon sentit". Gumí explica que s'ha fet una important tasca per conèixer els nois i noies que en formaran part, per integrar músiques de les festes locals, entitats com els Timbalers, treballar de forma molt transversal: "Volem que passin moltes coses. I és que entre els joves i infants n'hi haurà una part que tenen partitura i uns altres que han de crear paisatges sonors, que són totalment imprevisibles. És una peça oberta, un nou concepte d'art o de composició. Tot un repte. N'estic molt content a nivell artístic, i això és el sorprenent".

La directora de l'Escola de Música de Sant Sadurní, Jeannette Porter, explicava que hi participen més de 50 persones de l'escola de música, perquè es vol que sigui una mostra de tots els nens i joves que hi ha a l'escola: "Creiem que és un projecte molt bonic, molt important, perquè serveix per trencar barreres i trencar pensaments sobre les diferents realitats de les persones que ens envolten, ja que la música té aquesta grandesa; i aquesta és una de les coses que treballem molt a l'escola: la música ens dóna moltes eines per unir, per relacionar-nos i per trencar les barreres que a vegades ens enceguen".

Orquestra Integrada de Sant Sadurní d'Anoia. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Periodisme local

Josep Soler i Soler in memoriam

Montserrat Lago

Adéu-siau amic, allà on siguis espero que em guardis un lloc per poder tornar a agafar el fil dels meus "Mica en mica" i tot parlant omplirem la pica

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No