Arqueologia

Sitges presentarà al setembre l’estudi sobre els enterraments romans de la Platja de les Coves

La llevantada de finals de gener passat va posar al descobert les restes d’una tomba romana a la platja de les Coves

Sitges presentarà al setembre l’estudi sobre els enterraments romans de la Platja de les Coves. Ajuntament de Sitges

Sitges presentarà al setembre l’estudi sobre els enterraments romans de la Platja de les Coves. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La llevantada de finals de gener passat, va posar al descobert les restes d’una tomba romana a la platja de les Coves. El proper 5 de setembre es donarà a conèixer el resultat de l’estudi antropològic i la datació de Carboni 14 d’aquesta troballa a través d’un acte a les set de la tarda al Centre Cultural Miramar. La presentació de l’estudi, organitzada per la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes, comptarà amb Joan Garcia Targa, arqueòleg; Núria Armentano, antropòloga física i Magí Miret, arqueòleg territorial de la Generalitat de Catalunya, per donar a conèixer la precisió cronològica i el context dins del panorama arqueològic i històric sitgetà, però també, català i europeu.

Maria Ángeles Matías, infermera i aficionada a l’arqueologia, va localitzar la troballa a la platja de les Coves, a prop de l’antiga Discoteca Atlàntida, i després de notificar-la van començar els tràmits per poder fer les excavacions a la zona. La intervenció es va efectuar el 9 de febrer i durant aquest procés es van recuperar restes òssies de tres persones: un home adult, una dona jove i un nadó de poques setmanes.

L’arqueòleg Joan Garcia Targa i l’antropòloga física Núria Armentano van dirigir l’excavació i l’equip de treball format pel topògraf Marc Clavaguera, que va efectuar un plànol detallat, l’arqueòloga Sofia Aldeco Cobo i els col·laboradors Maria Angeles Matías, Antoni Franco i Josep Carbonell Vidallet. A causa de la manca d’objectes, que indiquessin amb més precisió el moment de l’enterrament, es va considerar adequat fer una anàlisi de Carboni 14 d’una mostra de les restes òssies de dos dels individus recuperats.

Per poder dur a terme l’estudi es va aconseguir el patrocini d’Altima Gic de Nomber. Les mostres van ser enviades al laboratori Beta Analytic de Miami dedicat a aquests estudis amb una àmplia experiència.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local