A la Confraria de Pescadors

Calafell crea el Centre d'Interpretació del Mar

El projecte vol dinamitzar la zona de la platja de Calafell i donar valor a un dels edificis més emblemàtics: la Confraria de Pescadors

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Calafell ha signat una conveni de col.laboració amb el Consorci per a la millora de la Competitivitat del Turisme i Oci a les comarques de Tarragona (CMCTUR), per tal de posar en marxa el projecte del nou Centre d’Interpretació del Mar, que estarà ubicat a l’edifici de la Confraria de Pescadors de Calafell.

D’acord amb el conveni signat, el Consorci serà qui desenvoluparà el projecte de conceptualització del Centre d’Interpretació del Mar. La realització del projecte estarà dirigit per Salvador Anton Clavé, director del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci (PCTTO) i del Grup de Recerca i Anàlisi Territorial i Estudis Turístics (GRATET), del Departament de Geografia i Història de la Universitat Rovira i Virgili. A més, també es comptarà amb un equip d’experts en Geografia, Turisme i Economia, encarregats de configurar el contingut temàtic. D’acord amb el calendari establert, el projecte estarà acabat abans de final d’any.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, s’ha felicitat per l’acord signat amb CMCTUR, consorci que gaudeix d’un gran prestigi a la demarcació ja que ha posat en marxa diversos projectes d’àmbit turístic. Olivella afirma que “el Centre d’Interpretació del Mar dinamitzarà tota la zona de la platja de Calafell, i a més donarà valor a un dels edificis més emblemàtics del nostre municipi:  la Confraria de Pescadors”.

La primera part de projecte consistirà en el disseny dels continguts temàtics del futur Centre d’Interpretació del Mar. En primer lloc, doncs, es definirà l’oferta museística que haurà de tenir aquest centre d’interpretació.

A més, es planificarà un model de negoci que vinculi aquest centre amb la resta d’actius culturals relacionats amb la temàtica del mar que ja té el municipi. “Es tracta, de sumar sinergies per tal de configurar un producte turístic potent relacionat amb la cultura marinera de Calafell, com a complement al turisme de sol i platja”, explica la regidora de Cultura i Ensenyament, Sandra Suàrez.

Així mateix, també es definiran els diferents perfils de visitants que pot tenir aquest centre, per tal de donar resposta a les seves necessitats.

I, finalment, es proposarà per al Centre d’Interpretació una forma de gestió adequada, d’acord amb les característiques del centre, per tal de poder-lo vincular també a xarxes temàtiques relacionades amb el mar, a centres d’interpretació cultural, o a xarxes de promoció turística nacionals, estatals o internacionals.

Després de la definició de continguts, la segona fase del projecte serà la seva execució. És a dir, una vegada estigui definit el projecte de museïtzació, es condicionarà l’edifici de la Confraria de Pescadors per tal que reuneixi les condicions necessàries per esdevenir un centre d’interpretació, incorporant recursos visuals (fotografies, vídeos) i sonors (gravacions d’experiències vitals dels pescadors), així com altres recursos tècnics. La remodelació de l’espai sempre estarà condicionada a preservar l’edifici històric de la Confraria.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local