IRTA i INCAVI

Es crea i2Vi, una eina per potenciar la innovació en el sector vitivinícola català

L’IRTA i l’INCAVI treballaran conjuntament en temes de recerca i desenvolupament relacionats amb aquest sector

Generalitat de Catalunya. Es crea i2Vi, una eina per potenciar la innovació en el sector vitivinícola català

Generalitat de Catalunya. Es crea i2Vi, una eina per potenciar la innovació en el sector vitivinícola català

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i conseller delegat executiu de Prodeca, Jordi Bort, i el director general de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Josep Maria Monfort, ha presidit aquest dilluns a Vilafranca del Penedès la presentació d’i2Vi.

Sota aquest nom, s’ha creat un grup de treball que inclou professionals d’ambdues entitats, INCAVI i IRTA, amb l’objectiu de treballar conjuntament tots aquells temes relacionats amb la investigació i la recerca del sector vitivinícola. Tot i que en els darrers anys les activitats conjuntes entre ambdues institucions han estat cada vegada més nombroses tant qualitativament com quantitativament, ha explicat el conseller, s’ha considerat oportú formalitzar aquest treball conjunt per oferir al sector una única interlocució amb l’Administració.

L’INCAVI i l’IRTA continuaran mantenint la seva personalitat jurídica i exercint les seves competències legals, però prenen l’acord d’establir una col·laboració estable i amb voluntat de permanència en aquells àmbits on pugin ser complementaris” ha afirmat el conseller, qui ha remarcat que en cap cas es crea cap nova estructura.

Segons el conseller, “és una acció conjunta per col·laborar amb el sector de la vinya i el vi a fi de fer front d’una manera transversal, potent i estable als reptes actuals, però especialment als futurs”. De fet, ha dit el conseller, “és un enfocament clarament pluridisciplinari, amb competències tècniques específiques segons el tema a tractar, i amb responsabilitat compartida per tal de ser capaços de generar productes de resposta global”.

“El nostre objectiu és millorar el servei que el Departament presta al sector vitivinícola català mitjançant la unió d’esforços”. “Aquest nou pas que avui presentem no implica cap augment de la despesa pública sinó tot el contrari, ja que el treball conjunt dels recursos humans i tècnics permetrà augmentar l’eficiència i l’eficàcia en aquest àmbit”, ha afirmat Pelegrí. Durant la presentació, el conseller també ha explicat que ja s’està treballant en la redacció d’un acord marc que empari aquesta col·laboració.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local