Marca de Territori

El Vendrell busca una nova marca turística per vendre's a l'exterior

La base per crear la marca serà la investigació social a través d'entrevistes, grups de debat i una enquesta oberta a la ciutadania

L’Ajuntament del Vendrell presenta el projecte Marca de Territori El Vendrell. Judit Ortoll

L’Ajuntament del Vendrell presenta el projecte Marca de Territori El Vendrell. Judit Ortoll

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Regidora de Cultura, Festes i Turisme de l’Ajuntament del Vendrell, Eva M. Serramià; el Vicedegà de la Facultat d’Empresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Dr. Xavier Ginesta i el director del projecte, Dr. Jordi De San Eugenio han presentat aquesta tarda a l’Ajuntament del Vendrell el projecte Marca de Territori "El Vendrell". Un projecte de marca de ciutat que no busca crear un logotip, sinó tot el contrari, aquest projecte busca crear un concepte, una imatge per projectar cap en fora i també cap endins.

La primera fase, la conceptualització del projecte, tindrà un cost aproximat d’uns 12.000 euros i posteriorment hi haurà una segona fase. La creació de la marca la durà a terme la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya que ja ha desenvolupat anteriorment projectes de Marca pels Ajuntaments de Vic i Figueres, o els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà. El principal objectiu de la Marca de Territori
és millorar la qualitat de vida del Vendrell i també “saber cap a on anem, saber on volem estar i saber quin lloc volem ocupar. No només a les nostres comarques sinó també al conjunt de Catalunya i de manera internacional, ja que tenim valors que es projecten més enllà de la realitat catalana”, ha explicat la regidora Eva M. Serramià.

La base per crear la marca serà la investigació social, un procés d’investigació amb quatre àrees bàsiques: el procés d’anàlisi documental, el procés d’entrevistes en profunditat a persones líders d’opinió de la societat vendrellenca, la generació de grups focals de discussió i finalment una enquesta oberta dirigida a tota la població, tant en paper com on-line. Amb aquest procés, el Dr. Jordi de San Eugenio ha explicat que “es vol aconseguir que la Marca estigui construïda de baix a dalt, amb un procés el més democràtic possible i que tothom pugui dir la seva, volem que sigui una excusa perfecta per anar a tots a la una. No volem que existeixin diferents Vendrells, amb la Marca volem aconseguir que es parli d’un sol Vendrell. Que tothom se senti còmode”.

El projecte Marca de Territori "El Vendrell” també ha estat presentat prèviament als diferents grups municipals els quals s’han posat a disposició del projecte. Un fet important ja que, tal i com ha explicat la regidora Eva Serramià, "aquest projecte no pretén ser vàlid només per aquesta legislatura sinó que ha de tenir un llarg recorregut": “Per una marca és important tenir una llarga durada. La intenció és que tots puguem fer aquestes aportacions i que tots puguem assumir-la és molt important. No ha de ser un projecte de govern, sinó que ha de ser un projecte d’Ajuntament”, ha conclòs la regidora, Eva Serramià. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local