Sense llicència

L’Associació d’Apartaments Turístics creu que la moratòria de Sitges "multiplicarà l’allotjament il·legal"

Per a la patronal, el problema és que l’oferta d’allotjaments il·legals és molt superior a la legal i així ho ha fet saber a tots els grups del consistori

Redacció Sitges 23-12-2016 12:04 Lectures 3518
Turisme. Botigues i turistes al centre de Sitges. Ajuntament de Sitges

Turisme. Botigues i turistes al centre de Sitges. Ajuntament de Sitges

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) critica la moratòria aprovada aquest dijous per la junta de Govern de Sitges i que prohibirà l’expedició de noves llicències d’habitatges d’ús turístics a la localitat. L’Ajuntament de Sitges ha pres aquesta decisió per frenar l’increment del preu del lloguer a la ciutat. Des d’APARTUR es posa en dubte la mesura i en les diverses reunions mantingudes amb el govern municipal s’ha demostrat, amb dades a la mà, que aquesta pujada de preus res té a veure amb el turisme.

L’experiència de les moratòries de Barcelona demostra que no donar noves llicències no és la solució. Al contrari, explica Enrique Alcántara, president d’APARTUR, “tancar l’aixeta a noves llicències no farà més que augmentar el parc d’allotjaments il·legals, que actualment ja és superior a l’oferta legal”.

Des de la patronal s’aposta per legalitzar l’oferta actual per millorar el control i la fiscalitat. “Hem intentat explicar als representants polítics quines són les causes de la pujada dels preus del lloguer i ens hem ofert a ajudar en campanyes informatives però els ha semblat una opció massa complicada. Creiem que han optat per una solució que multiplicarà l’allotjament il·legal i farà que l’activitat quedi totalment fora de control”, reflexiona Alcántara.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Pobresa energètica

Gas Natural: homicidi professional imprudent

Jordi Cuyàs i Soler

Crec que la mort de la Rosa a Reus, una àvia que vivia sola i a qui gas Natural li havia tallat l'electricitat sense complir amb l'obligació que marca la Llei d'avisar prèviament a l'Ajuntament segons reconeix la pròpia empresa, no es pot tancar amb una multa o alguna cosa semblant

ENQUESTA WEB

Els carnavals d'estiu són propostes festives i de caràcter turístic que en alguns sectors no acaben d'agradar per no coincidir amb l'essència del Carnaval.

T'agraden les propostes de carnaval d'estiu que fan municipis com Sant Pere de Ribes i Cunit?


No