La Turuta

L'Ajuntament de Vilanova aprova el cobrament parcial d'algunes taxes en moneda social

És possible pagar amb turutes taxes relatives als animals domèstics, el mercat de 2a mà i els horts municipals

Redacció Vilanova i la Geltrú 11-01-2017 07:55 Lectures 1247

L'Ajuntament de VNG ha aprovat en les Ordenances Fiscals per aquest any 2017 que algunes taxes municipals es puguin pagar parcialment amb la moneda social "turuta". A partir del treball conjunt amb l'Associació ECOL3VNG el municipi ha anat incorporant la possibilitat d'interactuar en moneda social en algunes de les seves activitats.

D'acord amb les ordenances aprovades es pot pagar amb moneda social un 25% del registre i cens dels animals, del registre i cens d'animals adoptats, la gestió i tramitació de la llicència de gossos potencialment perillosos i el rescat i custòdia temporal dels animals de companyia, entre d'altres. El llistat també inclou el pagament de l'ús de les taules dels Mercats de Segona Mà i d'Intercanvi, l'ús de les carpes de la Festa de l'Animal i les taxes per a la utilització privativa dels Horts Municipals.

Des de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament es promou i realitzen activitats, d'acord amb el conveni signat amb Ecol3VNG, que fomenten la utilització d'aquesta moneda social o unitat d'intercanvi. Les turutes recaptades a través d'aquesta possibilitat de pagament s'utilitzen per a la contractació de béns i serveis que formen part de l'Associació ECOL3VNG i que accepten el pagament en moneda social.

El mes de desembre representants municipals van presentar aquesta proposta a la comissió de seguiment de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona i alguns ajuntaments participants es van interessar per aquesta iniciativa.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Pobresa energètica

Gas Natural: homicidi professional imprudent

Jordi Cuyàs i Soler

Crec que la mort de la Rosa a Reus, una àvia que vivia sola i a qui gas Natural li havia tallat l'electricitat sense complir amb l'obligació que marca la Llei d'avisar prèviament a l'Ajuntament segons reconeix la pròpia empresa, no es pot tancar amb una multa o alguna cosa semblant

ENQUESTA WEB

Les rues de la Disbauxa i Extermini començaran al passeig de la Ribera, en lloc de fer-ho al Cap de la Vila. I la rua de diumenge s'avança a les 19.30h

T'agraden els canvis que es proposen aquest any a les rues de carnaval de Sitges?


No