'Comisión de Atracción de Forasteros'

Foment de Sitges celebra el seu centenari

L’acte celebrat al Palau Maricel va retre homenatge a persones i entitats que han ajudat a fer possible aquesta entitat que ha tingut com a objectiu promocionar les activitats a Sitges

Redacció Sitges 10-02-2017 09:16 Lectures 2291
Foment de Sitges celebra el seu centenari. Ajuntament de Sitges

Foment de Sitges celebra el seu centenari. Ajuntament de Sitges

L’1 de maig de 1916 va nèixer la ‘Comisión de Atracción de Forasteros’ que anys després es va constituir com a ‘Sociedad de Atracción de Forasteros’, una entitat que durant molts anys ha viscut com a Foment de Turisme orientada a celebrar esdeveniments i celebracions locals per atraure el turisme.

Amb motiu del seu centenari, l’entitat ha celebrat aquest dijous al Palau Maricel un acte per homenatjar a persones i entitats que han participat en la trajectòria de l’entitat a través del Ral·li de Cotxes Antics, el Corpus, la Verema o el pubillatge.

Durant l’acte, l’alcalde Miquel Forns va fer un recordatori cap a “Lluís Font i la seva junta, per la seva visió pionera de pensar en crear una entitat amb la societat de Sitges per promocionar esdeveniments. Un fet que actualment forma part del nostre adn, i que ens ha ajudat a posicionar-nos com a destinació turística de qualitat”. “Aquelles persones pioneres ja  ho van veure  molt abans que nosaltres” va dir Forns.

La presidenta de Foment de Sitges, Maria Marín, va dir que “a Foment de Sitges hi han fets importants, com el voluntariat i les persones agosarades que van impulsar activitats de rellevància com la taula més llarga del món, i que han potenciat tradicions per fer-les més vives que mai, com la incorporació de la figura de l’hereu en el pubillatge”.

Per la seva part, el director general de Cultura Popular, Lluís Puig, va remarcar que “la tradició es agafar l’herència del passat, donar-li sentit en l’actualitat i encaminar-la al futur”.

Durant l’acte, carregat d’emotivitat, es van projectar diferents audiovisuals recordant la història de Foment de Sitges al llarg dels cent anys, i es van entregar diplomes a persones i entitats que han participat en les diferents activitats. L’acte va reunir als expresidents Miquel Matas, Toni Marin i Joan Carbonell.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Pobresa energètica

Gas Natural: homicidi professional imprudent

Jordi Cuyàs i Soler

Crec que la mort de la Rosa a Reus, una àvia que vivia sola i a qui gas Natural li havia tallat l'electricitat sense complir amb l'obligació que marca la Llei d'avisar prèviament a l'Ajuntament segons reconeix la pròpia empresa, no es pot tancar amb una multa o alguna cosa semblant

ENQUESTA WEB

Les rues de la Disbauxa i Extermini començaran al passeig de la Ribera, en lloc de fer-ho al Cap de la Vila. I la rua de diumenge s'avança a les 19.30h

T'agraden els canvis que es proposen aquest any a les rues de carnaval de Sitges?


No