OK LLIGA

El Vilanova guanya el derbi a Calafell

Partit emocionant a Calafell, amb patiment fins al darrer segon

Pujals, en imatge d'arxiu, ha estat determinant per la reacció vilanovina / X. Rondon

El Vilanova Mopesa ha derrotat al Calafell Tot l’Any per un ajustat resultat de 4 gols a 5  en el partit  corresponent a la dotzena jornada de l’OK Lliga masculina, disputat aquest dissabte al vespre al pavelló  Joan Ortoll de la vila penedesenca, que presentava una gran entrada de públic, amb una nodrida representació vilanovina, destacant l’exquisida cordialitat entre ambdues aficions i, especialment, amb els grups de “suporters”  dels dos clubs.

Volem esmentar que abans de començar el partit s’ha dedicat un emotiu homenatge al que al llarg de molts anys ha estat l'utiller- cuidador de l’equip del Calafell. Un homenatge al que ens hi sumem, ja que aquestes persones són les llegendes vives dels clubs als que sempre han servit  en qualsevol circumstància.

En relació al partit,  i malgrat que els vilanovins hem acabat “demanant l’hora”, creiem que la victòria del Patí Vilanova és justa, ja que si a la primera part els locals han estat un xic superiors, considerem que ho han estat més per demèrit del Vilanova, que no ha estat dins del partit en aquest període, que per mèrits propis. A la segona part, la superioritat del Patí ha estat manifesta, i sols amb l’empenta als darrers tres minuts, més amb el cor que amb el cap com es normal, el Calafell  podia haver tret un puntet. Destacar que Arellano al llarg de tot el partit ha estat  el millor home dels locals i que L. Gil ha estat decisiu en aquests tres minuts finals.

A la primera part la sortida del Calafell ha estat fulgurant i, al minut 4, G. Vergés culminava una jugada de Borja Ferrer, aguantant la bola darrera la porteria i servint-la al remat des de dins de l’ àrea, agafant un xic desprevinguts als defensors visitants. Aquesta jugada ha estat repetitiva al llarg del partit i, si més no, ha estat l’arma ofensiva més emprada  pels de P. Varias. El Patí no defensava amb eficàcia, i atacava amb poc ordre. I això ha portat  al segon gol local, marcat per M. Vergés al  minut 15, amb un gran tret.

Semblava que el Calafell passaria per damunt del Vilanova. I més quant F. Gil no ha transformat un penal un minut i mig després. Però, per sort pels de Delriu, Manel Garcia  al minut 20 sorprenia a Arellano i escurçava diferències abans del descans.

A la segona part el panorama ha canviat com una mitja i el Patí ha anat arraconant als locals i manant, malgrat que amb poc encert davant D. Arellano. L’entrada  a la pista d’Esteve Pujals ha estat el detonant per trencar la disposició defensiva local. Primer J. Ferrer en el minut 12 i mig empatava  el marcador amb una bola rasa i creuada, que creiem que s’empassat el porter i, tot seguit, dos gols de Pujals, desviant xuts llunyans en els minuts 13 i mig i 15, el capgiraven i feien justícia  al que s’estava veient.

L’avantatge de dos gols  ha minvat quan D. Ros transformava un penal en el minut 16 i, dos minuts més tard, el Calafell ha disposat de la falta directa acumulativa, que B. Ferrer no ha transformat. La tranquil·litat relativa ha arribat amb el gol a la contra de J. Ferrer, quan restaven encara cinc minuts, en els semblava que el Patí jugant amb seny tenia totalment controlat el partit. Però un penal transformat per D. Ros en el minut 22  feia entrar de nou als locals en el partit. I els últims han estat tres minuts d’infart , en els que L. Gil ha demostrar la seva vàlua amb unes aturades espectaculars.

El Patí Vilanova, amb dues cares. A la primera part, fluix en defensa i espès en atac, sense poder trencar el sistema defensiu local. Gir de 180 graus a la segona part . El Calafell,  molt bon sistema defensiu , obligant a xut de lluny,  i amb D. Arellano esplèndid i pocs recursos ofensius i, a més, repetitius.

Fitxa tècnica:

CP CALAFELL TOT L’ ANY: Arellano, Romeu, G. Vergés, M. Vergés , B. Ferrer (equip inicial) Ros, Rosa, Díez, Ortoll.

CP VILANOVA MOPESA:  L. Gil, J. Creus, F. Gil, M. Garcia, J. Ferrer (equip inicial) O. Martinez, E. Pujals.

Àrbitres: Sandoval i Mayor, encertats en les grans decisions, però un  xic anàrquics pelque fa al control del temps de possessió. No han influït en el resultat.

Gols:

Primera part

1-0 G. Vergés (min 4) ; 2-0  M. Vergés (min 12); 2-1- M. Garcia (min 20)

Segona part:

2-2 J. Ferrer (min 12,30); 2-3 E. Pujals (min 13,30); 2-4 E. Pujals (min 15); 3-4 Ros, de penal (min 16); 3-5 J. Ferrer (min 20); 4-5 Ros, de penal (min 22).