Derrota dels equips sènior del CB Ribes

Caldes 59 - Sènior femení CB Ribes 49

El Ribes va fer tard a Caldes, on després d´una primera part per oblidar va posar contra les cordes un equip que acaba de baixar de 1a Catalana. El desencert en els tirs lliures va impedir que les ribetanes arribessin al final del partit amb més opcions de sorprendre el rival.

Fallar 25 tirs lliures en un partit jugat a 60 punts rarament permet a l´equip portar la iniciativa. Aquest cas no va ser una excepció, i el Ribes, víctima dels seus errors, va haver d´anar a remolc tot el partit després d´una primera part on només va anotar dos bàsquets en joc.

Les jugadores del Caldes, tot i la seva joventut, van veure clar que enviar a la línia de personal a les del Ribes els sortia a compte, així que van pujar la intensitat defensiva. Si l´àrbitre no xiulava, l´atac ribetà acabava en pilota perduda o mal llançament, i si l´acció era sancionada, el més probable és que el fruit que n´extreia el rival era més avait escàs. Així li va anar bé durant tot el primer temps, durant el qual només la bona actitud defensiva de les ribetanes les va pemetre romandre dintre del partit.

A la represa, però, més del mateix: el Caldes no anotava amb facilitat, però el Ribes senzillament no ho feia. Així es va arribar al màxim avantatge per les locals (34-19, minut 26), punt crític que les ribetanes van resoldre de la millor manera. Per fi van poder posar una marxa més en atac, cosa que les va fer veure que la defensa local no era infranquejable. Un triple d´Anna Roig  i una cistella de Piqi tancaven un parcial de 5-13 que ho reobria tot de cara a l´últim quart (39-32 minut 30).

El Ribes va aconseguir mantenir-se per sota dels 7 punts durant tot l´inici de quart tot i que el Caldes va castigar des de l´exterior, però una davallada en el ritme d´anotació del minut 7 al 9 va permetre les locals avançar-se altre cop de 10 punts. Malgrat la situació crítica altre cop, l´equip va tornar a lluitar per no marxar del partit abans d´hora, i amb un parcial de 2-8 obligava al Caldes a no fer cap error en el que restava de joc (53-49 minut 39). Per desgràcia,     s´arrossegava una llosa massa pesada, i les jugadores locals no van fallar des de la personal.

Anotadores: Isa 2, Anna Roig 6, Eli 6, Anna Izquierdo 7, Xènia 10, Laura Sancho 3, Laura Ripoll, Piqi 15 i Mireia.

Bàsquet Ribes: 20/45 T1, 28 faltes.

Caldes: 18/31 T1, 30 faltes.

Sènior Masculí CB Ribes 87 - Olesa 95

El Ribes va millorar molt la seva imatge en el primer partit com a local. L´equip va tenir el partit a les mans, però un triple afortunat dels visitants als últims segons va donar pas a la pròrroga, on l´Olesa va ser clarament superior.

El sènior masculí va tenir a tocar la primera victòria de la temporada quan, a manca de l´última possessió, defensava un avantatge de tres punts. Els jugadors ribetans, a més, van provocar que l´equip rival es precipités i fes un mal llançament, però la mala sort va fer que el rebot caigués altre cop a les mans de l´Olesa, que, a la desesperada, va anotar un triple a taulell que posava l´empat al marcador. Quedaven pocs segons i Josep Agustí encara va tenir   l´opció de desnivellar-lo, però la pilota no va entrar.

Al desànim general s´hi va sumar poc després l´eliminació del Manel, que amb trenta punts, 5 rebots, 3 assitències i 11 faltes rebudes va portar de corcó la defensa visitant durant tot el partit. Els últims quatre minuts, de total domini rival, van desmerèixer una mica un molt bon partit de bàsquet si tenim en compte les alçades de la temporada.

L´Olesa va començar el partit amb les coses molt clares, farcint de pilotes el seu pivot gran i amb una línia exterior molt activa. El Ribes va aguantar l´inici del partit, però sempre anant a remolc, fins que al segon quart la inspiració del Xic (18 punts, 5 triples), va posar per primer cop en problemes la defensa rival. Els cinc punts de dèficit amb els que s´arribava a la mitja part van ser esborrats ràpidament a la represa, en un tercer quart on el Ribes va protagonitzar els millors minuts defensius de la temporada. En atac, els ribetans només arrossegaven un llast: els tirs lliures. Els 18 tirs fallats des de la línia de personal van impedir que es pogués afrontar el tram decisiu del partit amb més tranquil·litat. Contra les cordes, l´Olesa va acabar els 40 minuts pressionant per tota la pista, cosa que va precipitar l´atac ribetà i va provocar alguns bàsquets fàcils dels visitants.

Les pilotes perdudes del Ribes van permetre als del Baix Llobregat arribar a l´últim atac amb opcions, però va ser la sort la que els va permetre arribar a la pròrroga. Trist final pel Bàsquet Ribes, però gran millora en la imatge de l´equip respecte el partit de Santpedor.

Anotadors: Lluís, Aimon 8, Roman 7, Josep 13, Toni, Manel 30, Xic 18, Rafel 3, Alexis, Gerard i Miki 8.

Parcials: 18-22, 21-22; 21-13, 18-21; 9-17.

Bàsquet Ribes: 17/33 T2, 11/28 T3, 20/38 T1, 28 faltes, 50 rebots, 25 pilotes perdudes.

Olesa: 21/49 T2, 12/28 T3, 17/26 T1, 31 faltes, 27 rebots, 7 pilotes perdudes.