Rugby

El Banyoles s'enduu la victòria de la Sínia Batadet

Els infantils aconsegueixen una victòria folgada a Vic

Eix. SEL VNG- Banyoles Rugbi Club

Resultats ben diferents els aconseguits el passat cap de setmana pels dos equips en competició del SEL VNG. Mentre que els infantils tornaven de la seva visita a Vic amb una àmplia victòria, el sènior masculí s'encallava en el seu partit a casa.

Els joves jugadors del SEL VNG encaminaren dissabte al matí les seves passes cap a Vic, on l'esperava el CR Granollers per disputar la tercera jornada de la lliga de la categoria. Els de blau cel, potser fruit del cansament del viatge, van començar freds, i el marcador al quart d'hora de joc reflectia un 5 a 7 favorable als vilanovins; mica en mica, però, el conjunt s'entonà i comença a moure la pilota i a jugar per davantera. Fruit d'aquesa millora, imposaren el seu joc i al descans el marcador reflectia un 5 a 29 favorable als de la capital del Garraf. A la represa, la tònica dels darrers minuts del primer temps s'afermà: els vilanovins continuaren imposant la seva lògica i, al final, el marcador mostrà un 5 a 77 que permeté el EL VNG de sumar un punt de bonus ofensiu.

Per la seva banda, el sènior masculí del Club disputava diumenge el segon partit com  local de la primera volta de la divisió d'honor catalana. El rival, el Banyoles Rugbi Club, espreveia un equip dur i potent, com així va ser; els vilanovins, que van mostrar una millora en touche, no van ser capaços d'imposar-se en la resta de fases de davantera. Així, tant les melés com els rucks foren terreny adobat per als del Pla de l'Estany, que aprofitaren perfectamentla feblesa local en aquests punts per afermar el seu domini de joc. El 5 a 29 del descans traduïa perfectament la manca d'idees clares a nivell ofensiu dels vilanovins que, tot i pressionar en determinats moments la zona de 22 dels visitants, no va ser capaç d'aconseguir transformar les seves oportunitats; a la represa, els de blau cel van retallar les distàncies gràcies a un segon assaig, però en el darrer tram del partit els de Banyoles van aconseguir imposar de nou el seu joc i s'endugueren el partit per 10 a 46.

A destacar, també, el debut dels cadets del Club, que enguany gràcies a l'acord amb el Reus Deportiu competeixen de la ma del Club roig-i-negre del Baix Camp. Amb un equip jove i en fase de rodatge, els cadets vilanovins van fer valer la seva experiència, especialment sobresortint en l'àmit defensiu, però la poca continuïtat en l'atac del combinat entre els vilanovins i els reusencs i la superioritat dels vigatans en les fases estàtiques, van prevaler, i al final el CA Vic Crancs s'endugué la victòria per 3 a 43.

Aquest cap de setmana, totes les categories del Club tenen activitat, a Barcelona. L'Escola a les Pistes Universitàries, en la segona jornada d'Escoles organitzada pel CEU; els infantils a la Foixarda, enfront d'Enginyers; i els cadets i el sènior masculí, a la Teixonera, enfrontant-se -respectivament- a Químic ER i FC Barcelona.