El júnior masculí B s’arronsa davant de l’agressivitat del Ribes

Eix. CB Samà senior femení

1ª catalana femenina
Bàsquet Ateneu Montserrat 56 - La Parròquia CB Samà Vilanova 73

La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova va jugar diumenge a les 9h del matí a la pista del BAM de Barcelona que es presentava amb una victòria en el seu compte particular però amb referències de ser un equip molt rocós i combatiu.

I així va ser. Les samistes van sortir a la pista amb una defensa agressiva a tota la pista i amb atacs ordenats però molt verticals. La intensitat del Samà era contrarrestada pel rebot ofensiu i el tir exterior del BAM. Intercanvi de cistelles en els primers cinc minuts, i un parcial de 10 a 0 favorable a les blanc-i-blaves en els darrers minuts del quart, que sentenciava un primer quart igualat de forces, però amb major encert local, deixant el lluminós amb un 20 a 13.

La Parròquia però va seguir amb una alta intensitat defensiva que va anar minant poc a poc l'energia de les locals. Atacs molt agressius de les vermelles i una defensa que començava a ajustar-se al detall va propiciar que el Samà anotés un alt percentage de tirs a prop de la cistella. D'aquesta manera recuperava el desavantatge i obria una escletxa en el marcador amb el 31 a 39 de final del segon període.

A la represa, el joc vilanoví va arribar a un alt nivell d'exigència sobretot en la defensa deixant sense opcions a les barcelonines que un cop darrera l'altre topaven contra el mur vermell, que amb molt sacrifici i amb el treball de tot el conjunt el mantenia fins al minut trenta marxant del marcador amb una avantatge de 20 punts.

Restaven deu minuts i calia seguir amb la mateixa dinàmica. I va ser en aquest primers cinc minuts que la inexperiència o potser el fet d'haver encarrilat un partit un diumenge a les 9h del matí superant el marcador advers amb un gran joc, van fer que La Parròquia aixequés el peu de l’accelerador i es relaxés. I així un BAM que en tot moment va donar la cara al partit va retallar diferències fins als deu punts al minut 5. Temps mort visitant, reacció, i amb un 14 a 8 en els darrers minuts el Samà va tancar un bon partit.

D'aquesta manera La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova suma la seva quarta victòria en cinc jornades i segueix en places capdavanteres. Aquest cap de setmana les jugadores d'Òscar Andreu, Gerard Egea i Alex de Diego (aquest últim es va incorporar diumenge a l'staff tècnic del primer equip femení) visiten el perillós Nou Bàsquet Olesa.

Jugadores: Laia (8) - Ceres (2) - Xènia (0) - Anna (0) - Judith (27) - Anira (13) - Elena (0) - Helena (2)- Irene (7) - Eli (10) - Ingrid (2)

Parcials: 20-13/11-26/6-18/19-16

Júnior masculí, nivell B (Grup 2)
Bàsquet Ribes 85 - CB Samà Vilanova JM98B 36

El Júnior masculí B no contraresta el bàsquet de contacte del Ribes

El Júnior Masculí “98B” del Bàsquet Samà es va desplaçar fins a Sant Pere de Ribes després d’aconseguir la primera victòria de forma clara la jornada anterior. Aquesta victòria havia de canviar el rumb de l’equip i anar amunt.

El partit va ser clarament local des de l’inici. Els ribetans van començar amb molta força i des de l’inici es va veure quines eren les intencions. El joc ribetà era molt intens, ràpid i amb molta força. Només va existir un equip en pista durant els 40 minuts.

Els samistes no hi van ser ni físicament ni mentalment. En cert moments semblava que tornaven a demostrar que saben jugar però van ser en moments esporàdics. El gran problema durant tot el partit va ser la inexistent defensa.

El bàsquet es un esport on el contacte físic és important i s’ha de ser agressiu. La por al contacte et fa recular i si l’altre equip sap que tens aquesta debilitat, ho aprofita per anar endavant. Aquesta va ser una de les claus del matx.

No és el primer partit on l’equip desapareix en defensa i és un aspecte que pot passar algun dia però si vols guanyar, el més importat es defensar. Aquesta setmana els samistes tornen a jugar a casa contra un rival complicat. Esperem que ara si, l’equip reaccioni després d’una derrota tan clara.

Jugadors:  Arnau, Toni, Oriol, Albert, Alex, Martí, Joaquin, Oscar, Lucas, Pol, Guillem, Javier.  (Lesionats: Dani)

Parcials: 23 - 09 / 19 - 12 (42-21) / 24 - 09 (66-30) / 19 - 06 (85-36)