Motor

Laura Díaz Sots campiona d'Espanya de Rallies Tot Terrenys a Guadalajara

Eix. La cubellenca Laura Díaz

La cubellenca Laura Díaz ha aconseguit el cap de setmana 7-8 i 9 de Novembre de 2014 ser Sots campiona d'Espanya de Rallies Tot Terreny en la cursa que es disputava a Guadalajara, i que tancava el calendari del Campionat de 2014.

Es tractava de l'última prova, després d'haver-se disputat en total cinc, i quedaven encara molts llocs per decidir-se en la classificació general pel que molts equips es disputaven el campionat.

Díaz que participa com a copilot en l'equip madrileny Racing Direct, al costat del seu pilot Enrique De Déu, ha mantingut un campionat molt regular en carrera aconseguint importants resultats, malgrat no poder haver pogut participar en dues proves, per falta de sponsors, i després d'haver-se retirat en la carrera que puntuava per al campionat del Món de Rallies, la Baixa Aragó, per trencament de motor en el mes de juliol.

Per aquest motiu, l'equip de Racing Direct disputava aquesta última prova, amb molta il•lusió, després d'haver reparat el vehicle a última hora i gràcies a l'única ajuda del pilot De Déu que es va arreglar ell solament l'avaria comprant un nou motor i canviant-ho ell a casa seva.

El dissabte al matí es van disputar el pròleg de 4.2km, i van fer el dècim millor temps per davant de Campions d'Espanya de Rallies; sorprenent resultat ja que competeixen en la categoria T2, de cotxes sense modificar.

A la tarda van sortir a disputar els 307.85 kms, que van completar en 5 hores i 22 minuts, àdhuc havent parat per canviar una roda per punxada. Les pistes eren trialeres amb moltíssimes pedres, i pistes ràpides, i en haver plogut els últims dies amb intensitat, van començar a haver-hi les primeres baixes per sortides de pista, bolcades i trencaments dels vehicles.

El diumenge l'equip va tornar a sortir en el desè lloc de la general i disputaven els 170 Kms d'Especial. Van començar molt ràpids però un problema tècnic amb el motor en el quilòmetre 140 de l'especial gairebé els deixa a 30Km de la meta i de no acabar la carrera i per tant no puntuar. Racing Direct va haver de realitzar aquest últim tram a velocitat de 50Kms/hora perquè el vehicle un Mitsubishi Montero va entrar en manera de protecció de motor i no permetia major velocitat. Ja pensant que havien perdut tota possibilitat de podi, la qual cosa no sabien, que malgrat aquesta pèrdua de temps, els havien tret molt avantatge a la resta de vehicles i els que tenien per davant, dos d'ells, un havia trencat el motor, i l'altre va ser baixa per accident. Amb el que, quan van sortir els temps oficials, sorprenentment, i malgrat les inclemències, l'equip de Racing Direct acabava de pujar a la segona posició i es programen sots campions de la prova en la categoria T2 i sent vuitens de la General.

Laura Díaz al seu torn ha estat Sots campiona de Copilots Femenines en aquesta prova, aconseguint sumar més punts i col·locant-se quarta en la classificació general del Campionat d'Espanya de Copilots Femenines. Un excel•lent resultat per a una copilot que aquest any s'estrenava com a copilot en la categoria màxima.