La Parròquia CB Samà surt escaldat de la seva visita a Pins Bens

El sènior femení A segueix amb la ratxa de victòries

Sílvia Díaz. BF Viladecans - La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova

El sènior masculí A del Samà jugava dissabte el seu partit davant l'intractable líder, que portava un inici de temporada immaculat amb 9 victòries de 9 partits disputats. El rival, el CB Sitges, és un equip que la temporada 13-14 ja va acabar en 5ena posició i es s’ha reforçat enguany sobretot amb Edu Riu, jugador amb àmplia experiència a les lligues LEB, EBA i fins i tot ACB.

L'inici del partit va ser nefast per la Parròquia que, a part de sortir amb uns nervis poc habituals i rebre un parcial d’11-0, va veure com perdia per lesió al Sergi Liao. Aquest fet va afectar molt anímicament l'equip de la capital del Garraf que va arribar a la final del primer quart del derbi comarcal amb 25-8 favorable als sitgetans. L'equip vilanoví, lluny de deixar-se anar i donar ja el partit per perdut, volia aprofitar i ferr un altre passa endavant en la seva lliga particular: la millora dia a dia. L'equip de Xavier Canales no va estalviar en cap moment ni un gram d'esforç, tot i les desavantatges en el marcador, arribant al descans amb un 45-26 a favor del Sitges de Piñero.

A la represa, l'equip blanc va sortir en tromba, intentant esborrar l'equip vermell de la pista, que aguantava l'enbranzida com podia. D'aquesta forma s'apuntava el parcial l'equip local per 10 punts de diferència. A l’inici de l'últim quart el CB Samà tenia l'objectiu de retallar el marcador i intentar marxar amb alguna sensació positiva i així va ser ja que l'equip vermell va guanyar l'últim quart 18 a 22 deixant l'electrònic en un definitiu 89-64.

Parcials: 25-8/ 20-18 / 26-16 / 18-22
Jugadors: Piñol 6, Vila 16, Muscat 17, Arjona 4, Barot 5, Saladié 9, Artigas 5, Miró 2, Liao -, Zambrano -.

Una gran segona part dóna la setena victòria a La Parròquia

1a Catalana femení
BF Viladecans 41,  La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova 62

La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova va jugar dissabte a casa del BF Viladecans, equip sempre incòmode per les vilanovines. El partit va començar amb un bon encert samista que va agafar el primer avantatge al minut 4 amb un 2 a 7. Tot i així les locals canviaven continuament la defensa i sortien a una gran velocitat al contraatac sense que el Samà fos capaç de frenar-les. D'aquesta manera les del Baix Llobregat van aconseguir llançar alliberades i el seu encert va arribar. La Parròquia era incapaç de frenar les penetracions del Viladecans i un 12 a 2 va capgirar el marcador fins al 16 a 12. Després d'un temps mort, les de la capital del Garraf van sortir més endollades i va igualar el resultat amb un parcial de 2 a 6, deixant el definitiu 18 a 18 a final del primer període.

En el segon quart tot i els canvis defensius del Samà, les locals van continuar dominant el ritme del partit aprofitant els ràpids contraatacs i les segones opcions gràcies al rebot ofensiu. Un Samà fluix al darrera no agafava el “tempo” del partit i es quedava amb només 7 punts en aquests deu minuts. Així es va arribar a la mitja part amb un desaventatge de 6 punts, 31 a 25 en el marcador.

A la represa, La Parròquia va sortir amb la lliçó apresa del partit contra l' Olesa feia tres setmanes i, en comptes de deixar-se anar, les jugadores van "trencar-se les banyes" en la defensa i van eliminar les opcions ofensives del Viladecans, deixant en només 10 punts l'anotació de les locals en els darrers 20 minuts. Gran mostra del sacrifici i treball que les vermelles van  realitzar. Gràcies a aquest esforç es va guanyar en confiança i l'atac va començar a fluir trobant l'anella amb més facilitat. Penetracions amb agressivitat, triples i joc d'esquenes de gran qualitat van donar un gran reguitzell de cistelles al Samà que sentenciava  el partit amb autoritat en el 41 a 62.

Aquesta setmana La Parròquia tindrà una prova de foc contra un gran equip, el CB Prat amb jugadores de Copa Catalunya. El partit es disputarà dissabte a les 16h a Vilanova. De ben segur necessitarà un gran treball durant la setmana, treball d'equip i l'ajuda de l'afició.

Jugadores: Laia (4) - Ceres (1) - Xènia (0) - Anna (4) - Judith (19) - Anira (18) - Elena (5) - Helena (8)- Irene (0) - Eli (7) - Íngrid (0)

Parcials: 18-18 / 13-7 / 5-15 / 5-22