Resum de la 14èna jornada de l'OK Lliga

Eix. CP Calafell - Lleida

La catorzena jornada de l’OK Lliga masculina disputada aquest cap de setmana havia de servir per clarificar els equips que aniran a la Copa del Rei i els que acompanyaran a Barça i Liceo com a caps de sèrie però amb els resultats que s’han donat  haurem d’esperar a la propera i darrera jornada de la primera volta per conèixer la composició de la competició.

En el partit disputat el divendres al vespre en la Poliesportiva vilafranquina, el Vilafranca va aconseguir una victòria plàcida davant el Tordera i ja en la primera part va  quedar el partit dat i beneït, ja que el domini dels de J.Garcia va ser força clar i amb poca resposta dels torderencs. En la primera part Galàn i Vàzquez van  aconseguir dos gols en poc més d’un minut i Caldú de falta directa posava un clar 3 a 0 abans dels descans. En la segona part Galàn de penal arrodonia el marcador amb el quart gol local.

En els partits de dissabte destaquen el derbi osonenc entre el Voltregà i el Manlleu a Sant Hipòlit. La clara victòria local, per 5 gols a 1 acosta als de R. Ares no sols a la Copa sino també a la possibilitat de ser cap de sèrie. El primer temps va finalitzar amb una mínima avantatge local  per dos gols -Tirso de penal i Grau- a un (Martinez). Però tot va canviar en els dos primers minuts de la represa on el Voltregà va marcar tres gols -A. Rodriguez, Dani Rodriguez i Armengol i aquí es va acaba tot ja que el marcador no es va moure.

El Calafell, molt irregular, va perdre a casa el que guanya fora, i ahir va dir quasi adeu a la seva participació en la Copa del Rei en perdre al Pavelló Ortoll davant el Lleida per 1 gol a 3. Els de la Terra Ferma es van avançar en la primera part amb un gol de Rodero, el mateix jugador i Trilla van fer dos gols en poc més d’un minut, posant un 0 a 3 en el marcador, que sols Gabarra va maquillar a nou pel final.

El Mataró va sumar el tercer triomf de la temporada davant un Igualada que sols va poder marcar els seus gols en jugades de bola aturada i gràcies a l’encert de Plà. En la primera part el Matarò va marxar als vestidors amb avantatge de 2 gols a 1 amb dos gols de Casas desprès que Plà inaugures el lluminós de penal. En la segona part un altre penal  transformat per Plà va empatar el partit, però el golejador local Casas va donar els tres punts als del Maresme.

El Vendrell va imposar-se amb més dificultats del que s’esperava al final de la primera part a un Alcoi que va despertar en la segona part, ja que en la primera els vendrellencs van superar-los amb un gran joc i molta efectivitat. Arribant al descans amb un marcador de 5 gols a 1. Van marcar pels locals Mitjans (2 gols), Ll. Ferrer, Creus i Miras, mentre que Formatjé ho va fer pels alacantins. En el segon temps va despertar i va aconseguir un parcial de dos a tres, i que va fer planejar pel pavelló el record del dia del Porto, ja que  els visitants ens van posar a manca de deu minuts a dos gol del Vendrell, gràcies a tres gols de Figa –un de penal- mentre que Miras de falta directa i Ll. Ferrer a manca de sis minuts van fer respirar als  tarragonins.

A Vic els locals van garantir la presència en la Copa del Rei i amb quasi la seguretat que seran caps de sèrie davant d’un Reus que veu com amb aquesta derrota se li complica aquesta possibilitat cara als creuaments. El Vic van encarrilar un partit emocionant i intens amb dos gols de Bancells i Cristian  Rodriguez en menys de dos minuts. El marcador no es va moure fins a la segona part on el reusenc Platero va escurçar diferències per arribar als vuit minuts finals amb intercanvi de gols –dos per equip– C. Rodriguez i Mia Ordeig pels locals i Coy i Selva pels d’Alejandro Dominguez que van donar emoció als minuts finals.

Avui diumenge s’han jugat el Cerceda–Liceo i el Noia–Barça. En el  derbi gallec, el Cerceda no ha pogut repetir la sorpresa de la temporada passada i ha perdut el primer partit a casa d’enguany, per 2 gols a 5, malgrat que s’ha avançat al transformar Payero una falta directa, però el Liceo ha capgirat el marcador abans del descans amb gols de J. Lamas i P. Bargalló. En la segona part s’ha mantingut l'equilibri fins quasi el seu equador, desprès que ambdòs equips marquessin, primer el Liceo en transformar T. Perez un penal i desprès M.Payero tornes a escurçar diferències. A partir d’aquest moment ha estat el Liceo qui ha portat la iniciativa i J. Bargalló ha marcat dos gols en mig minut de diferència que han donat els tres punts al Liceo

El partit que ha tancat la jornada oferia a priori tots els ingredients propis de les festes, especialment el “torro”, ja que a l’Ateneu  es jugava el Noia–Barça, partit sempre calent i més desprès de la Supercopa europea. I a fe de Deu que ha respost a les expectatives, amb 10 gols, 5 targetes blaves, 5 penals i 7 faltes directes. Tant Oscar Valverde com Fran Garcia han tingut feina.  El Barça s’ha avançat amb dos gols de M. Pascual i de R. Marin aquest de falta directa, però F. Gil de penal ha escurçat distàncies. En el darrer mig minut de la primera part P. Alvarez i Esteller han deixat un mínim 2 a 3 en el marcador.

La segona part,amb repertori de targetes, etc.. els de R. Muñoz se n’han anat en el lluminós amb tres gols de Reinaldo i dos de P. Alvarez, -un de falta directa per targetes (2) blaves-. Albesa de falta directa per blava a M. Pascual feia el tercer i P. Alvarez ha arrodonit el marcador amb el setè blau grana. A partir d’aquí sembla que ha tornat la calma.