La Parròquia-Samà masculí cau a casa davant del segon classificat

Sílvia Díaz. Plantilla de La Parròquia-Samà Vilanova masculí

SENIOR MASCULÍ “A” (1a categoria catalana G02)
La Parròquia-Samà Vilanova A 49 - CB Molins 64

La Parròquia-Samà jugava dissabte a les 19:45, el dia del Sant Antoni. El rival no era fàcil, el segon classificat de la lliga,el CB Molins. Els Samistes amb la baixa de Zambrano coberta pel junior Zanca, es van plantar davant d’un equip que porta molts anys jugant junt, més algun reforç de qualitat que els fa ser un conjunt molt difícil de guanyar.

L’inici del partit no va ser el d’altres vegades, i l’equip de la capital del Garraf va sortir molt tou. Es perdien moltes pilotes i ll'encert de cara cistella era molt baix per part dels dos equips. El dia era fred i al partit li va costar arrancar.

Xavi Canales va començar les rotacions buscant un jugador que li despertés el partit. El Molins ja feia minuts que s’havia posat a fer els deures i agafava les primeres diferències al marcador. Arjona, sortint des de la banqueta (per no haver pogut entrenar durant tota la setmana) feia l'esforç per ajudar als seus companys i 8 punts consecutius seus feien que la Parròquia encara estigués dins del partit.

A la represa, l’equip havia de redreçar la situació i va passar a defensar en zona 2-3. Els visitants van començar a no sentir-se tant còmodes en atac i l'encert vilanoví despertava. Gràcies a un triple de Liao, els vermells es van col·locar per primera vegada per davant al marcador.

L'ultim quart decidiria el partit, i aquí va ser on la veterania del rival va fer valer el seu pes. Els vilanovins van baixar els braços en els últims minuts i s’en van endur un sever correctiu en 2 minuts de joc. Un equip jove com el nostre no pot baixar mai els braços fins que acaben els 40 minuts. Per la seva juventut han d'aprofitar cada minut a 1a catalana ja es guanyi de 30 punts o es perdi de 50. Són joves i aquestes coses també s’han de treballar i anar millorant.

La Parròquia juga demà dimecres a les 19,30h partit ajornat contra un dels líders de la categoria, una bona oportunitat de treure l'orgull i no encadenar la 3a derrota consecutiva per acabar la primera volta amb balanç positiu.

Remuntada de La Parròquia-Samà femení i ja van onze victòries

1ª Catalana femení
La Parròquia-Samà Vilanova A 55, CB IGUALADA 39

La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova disputava el primer partit a casa del 2015 contra el CB Igualada. Un altre equip jove com el samista que es caracteritza per una gran defensa molt compacta, duresa i atac amb molt de ritme i dinàmic de totes les jugadores.

El partit va començar amb gran descencert per part dels dos conjunts, fallant tirs de sota la cistella. Les igualadines van ser capaces d'avançar-se en el marcador gràcies al seu tir exterior que va ser contrarrestat per un triple local. Aquesta cistella samista va ser l’única en els primers set minuts del partit. D'aquesta manera les visitants amb un parell de cistelles agafaven una diferència en el marcador de 3 a 8. La defensa del Samà començava a activar-se però l'atac amb poc ritme topava una i altra vegada contra una defensa molt sòlida de les visitants. Així s'arribava al final del primer període amb un escuet 7 a 10.

El segon quart va començar amb una cistella del Samà que va poder trencar la dura defensa de l' Igualada. Però l'encert i la cistella va tornar a desaparèixer i només en un parell d'ocasions més es va poder encistellar. La resta d'accions finalitzaven esgotant les possessions amb tirs forçats. Tot i així la virtut de l'equip es va fer palesa sobretot en aquests deu minuts. La defensa va ser capaç de contrarestar l'ineficàcia ofensiva i finalitzaven els primers vint minuts amb un irrisori 13 a 17. El millor sens dubte la petita diferència de punts.

Calia una reacció a partir de la mitja part. I l'actitud va millorar per tal de donar la volta a la dinàmica del partit. Tot i així, van ser les grogues que van començar a anotar i eixamplar la diferència. Al minut 7 el CB Igualada guanyava d’11 punts (27 a 16). En un partit a pocs punts amb dificultats ofensives i amb un equip visitant compacte en el seu joc, les vermelles es trobaven amb grans dificultats, però va ser en aquest moment que el fort caràcter samista va sorgir sobre el parquet. Una gran pressió en defensa i atacs a un ritme molt alt, i sobretot el coratge i convicció van iniciar el canvi en l'esdevenir del partit.

Un 12 a 4 en els tres últims minuts del tercer període van ajustar el marcador 28 a 31. Els darrers deus minuts La Parròquia va ser el gran dominador sobre la pista i amb una gran valentia ofensiva va trencar la dura defensa igualadina. Els ràpids contraatacs i els tirs lliures acabaven de sentenciar el partit i eixamplar la diferència fins als16 punts finals. Meritòria victòria contra un molt bon equip. I ja van onze!

Aquesta setmana, desplaçament “trampa” a Grup Barna diumenge a les 16h. Tot i situar-se en zona de places de descens, les barcelonines, molt joves, són un equip molt complert amb un altíssim ritme de joc. Una gran última prova de la primera volta per les jugadores d’Òscar Andreu.

Jugadores: Laia (10) - Ceres (3) - Anna (2) - Judith (12) - Anira (12) - Irene(4) - Elena (8) - Helena (2)- Eli (2) - Íngrid (0).  Absent: Xènia

Parcials:  7-10/6-7/15-14/27-8