La Parròquia Samà femení A acaba la primera volta en segon lloc de la classificació

El sènior masculí C perd d’un punt a la pròrroga

Sílvia Díaz. Grup Barna - La Parròquia Samà femení A

1ª CATALA FEMENÍ
C.B. GRUP BARNA 41 - LA PARRÒQUIA-BÀSQUET SAMÀ VILANOVA 47

Brillant primera volta del SFA

La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova disputava diumenge el darrer partit de la primera volta contra el sempre incòmode Grup Barna. Un equip molt jove que demostra jugar els quaranta minuts amb un bon ritme, independentment del resultat.

En els primers moments el Samà va dominar el partit amb fortes divisions que arribaven fins a la cistella. En defensa la ràpida circulació d'atac de les locals era contrarestada per la intensitat de les samistes. Poc a poc la insistència de l'atac de les vilanovines i la lluita en el rebot ofensiu van donar punts des del tir lliure. Tot i així les diferències en el marcador no eren gaire amplies (7-11).

En el segon període l'anotació dels dos equips va augmentar. Els triples de les de negre van ajustar el resultat fins al 19 a 20 però en els tres últims minuts del quart el Samà va dominar les dues cistelles amb una defensa molt forta que no donava cap opció a les locals i un atac ràpid que aconseguia un cop i un altre faltes personals. Així s'arribava a la mitja part amb un "curt" 20 a 27 però amb bones sensacions.

A la represa, petit intercanvi de cistelles en els primers 3 minuts i després un parcial de  0 a 9 que duia el marcador a un 25 a 37 i amb el partit ben dominat. La zona del Barna no era suficient per frenar l'atac de les vilanovines.

En el darrer quart LA PARRÒQUIA va agafar la màxima diferència amb un 27 a 41 que es va mantenir fins el minut 5. A partir d'aquí una gran reacció local augmentant la intensitat defensiva fins al màxim i amb només 3 faltes personals en 19 minuts, va provocar un estancament de l'atac vilanoví i pilotes perdudes. En atac la defensa es mantenia prou sòlida però les locals des del tir lliure escurçaven distàncies fins a igualar el partit a 41 a falta de menys de 2 minuts per finalitzar l’encontre. Temps mort visitant, idees clares, un 6 de 6 en tirs lliures i una gran defensa van donar la victòria a un Samà que va saber patir, tot i les dificultats internes de l'equip. El conjunt entrenat per Òscar Andreu ha sortit més que reforçat després de superar amb molt bona nota aquest partit amb tantes variables.

Cal felicitar les jugadores per la brillant primera volta que han realitzat, acabant empatades a punts en segon lloc amb el Barça CBS Blau. Ara cal trepitjar de peus a terra i saber que a la segona volta les dificultats creixeran. Per tant, amb la mateixa il·lusió i ganes de formar part de l'equip s'haurà de treballar dur per lluitar els partits fins al final, setmana rere setmana.

Aquesta jornada LA PARRÒQUIA-BÀSQUET SAMÀ VILANOVA començarà la segon volta contra el potent Molins de Rei, el dissabte a les 16h al Poliesportiu del Garraf.

Jugadores: Laia (0) - Ceres (5) - Anna (4) - Judith (0) - Anira (22) - Irene(6) - Elena (1) - Helena (0)- Eli (5) - Íngrid (0) - Absents: Xènia

Parcials:  7-11/13-16/6-10/15-10

Derrota a la pròrroga d’un punt de Sènior Masculí C després d'un mal segon període

SENIOR MASCULÍ (CAMPIONAT TERRITORIAL DE BARCELONA G2)
Club Bàsquet Puig-Reig 84 - Bàsquet Samà Vilanova-SMC  83

El diumenge dia 25 de gener, el sènior masculí C del Club Bàsquet Samà de Vilanova es va desplaçar fins a la localitat de Puig-Reig en el seu últim partit de l’anada, i amb una ratxa de 2 victòries consecutives després de les vacances de Nadal.

Al començament del partit, els de vermell van dominar l’encontre amb una bona defensa i sobretot balanç defensiu. Com a conseqüència del treball realitzat a la pista defensiva, l’atac era bastant fluid; s’aconseguien situacions de contraatac, bones inversions de pilota per acabar anotant de la línia de 6.25 d’entre altres accions.

Durant el segon període, els locals van a plantejar una pressió a tot el camp des del minut 0. Als samistes no els hi va anar gaire bé, ja que no es sentien còmodes a pista, fet que va provocar que es perdessin moltes pilotes i amb el que això comportava, cistelles fàcils per als rivals. Moralment, al no poder passar amb comoditat la pressió, hi havia certes precipitacions en l’atac i un nefast balanç defensiu, provocant així que els rivals s’acostessin al marcador i fins i tot, es posessin al davant per 7 punts de diferència.

A la represa del partit, els nois de Josep Sellarés, tenien molt clar quin era l’objectiu. Així doncs, van sortir amb un parcial de 13 – 4 a favor pels vilanovins. La defensa s’intensificava i l’encert en el camp ofensiu augmentava, motius per a fer un resultat a final del quart de 13 – 20 a favor dels visitants.

El quart període va ser un intercanvi de cistelles per part dels dos equips. L’arbitratge, a banda i banda, sancionava alguns contactes una mica dubtosos fruit de voler controlar l’enfrontament, que mica en mica, agafava aquell to picant ja que els dos equips volien esgarrapar la victòria. El quart va acabar amb un resultat final de 73 – 73, amb un reguitzell de faltes personals per part dels dos equips i s’anava a la pròrroga.

A la pròrroga de 5 minuts, els nervis i la pressió eren altíssims per part dels 3 involucrats: els dos equips i el cos arbitral. Al final d’aquest període extra, s’arribava amb un decalatge de 5 segons i amb un resultat de 3 punts per sota pels samistes. Els vilanovins van posar la pilota en joc i en una situació de 3, l’àrbitre va donar cistella de 2 punts, fent que l’encontre es resolgués amb un injust 84 – 83 pels de verd.

Finalment, només em queda felicitar els jugadors, ja que l’esforç va permetre entrar dins del partit i forçar una pròrroga, i moralment, una altre pròrroga no concedida. L’esforç augmenta i l’actitud millora, i amb aquesta línia s’aconseguiran més resultats que amb aquesta primera fase de lliga. Ànims i a avançar!

Jugadors: R. Guerrero (10), JP. Ferrando (24), A. Martínez (10), G. Martínez, M. Duart, D. Ruiz (18), JJ. Ferrando (6), G. Gordon(2), A. Gómez(5), A. Alejandre(6). Absències: G. Egea, JI. Valero, G. Birlanga.

Parcials: 14 - 22; 27 - 12(41 - 34); 13 - 20(54 - 54); 19 – 19 (73 - 73); 11 – 10(84 – 83).