Victòria clara del sènior del CB Sitges en la seva visita a Cervelló

Bàsquet Sitges “A”     88

Marc, Jordi 9, Roger 8, Edu 11, Noel 12, Xavi 12, Mauro 8, Toni 12, Nacho, Alex 14, Velasco 2.

Entrenador: Edu Piñero. Delegat: Fredi Domínguez.

Parcials: 7-15  10-26  12-20  14-27

Desplaçament del Bàsquet Sitges al camp de la Palma de Cervelló, una pista que tradicionalment no se li ha donat bé al Sitges, ja que no hi havia guanyat mai. El C.B. La Palma ocupa una de les places de descens amb solament 6 partits guanyats i el Sitges és líder amb 19 partits guanyats, semblava l’any propici per trencar el malefici del pavelló de la Palma. Dit i fet, el Sitges sortiria disposat a que el marcador del pavelló reflectís la diferència que hi ha entre ambdós equips a la classificació i des del primer minut l’equip visitant marcà el ritme del partit 0-9, per finalitzar el quart 7-15, els del Garraf doblaven en punts l’equip del Baix Llobregat. Segon quart amb la mateixa dinàmica, el Sitges anotava 26 punts i la Palma 10 punts, cap els vestidors, en el descans 17-41. El partit hagués estat molt avorrit si no fos perquè en l’equip de la Palma hi juga el petit dels germans Gasol, l’Adrià.

El Sitges continuà amb el seu joc de marcat caràcter defensiu i al final del tercer quart la diferència ja era de 32 punts (29-61), i continuava doblant en el marcador els punts de l’equip local. Al darrer quart s’arribaria a la diferència de 40 punts, amb un Noel Guillen molt inspirat des del 6,75, amb tres triples de 4 llançaments (75%), i 12 punts en total, que deixarien un marcador final de 45-88.

Aquesta mateixa jornada, l’AESE ha perdut a la pista de l’Alpicat i per tant els tercer, quart i cinquè estan empatats amb set partits perduts: AESE, Alpicat i Collblanc. Tots ells, equips que encara han de jugar el partit de la segona volta amb el Sitges. Recordem que l’ascens directe és solament pel primer classificat, que el segon té moltes probabilitats d’aconseguir l’ascens, però que el tercer i quart classificat, tot i jugar fases d’ascens, ho tenen molt complicat per pujar a la màxima categoria catalana i depenent dels equips catalans que baixin o renunciïn a la categoria Nacional EBA.

La propera setmana, dissabte 7 a les 18:00 hores, el Bàsquet Sitges rep al Pavelló de Pins Vens la visita del últim classificat, el C.B. Corbera Negre, amb un sol partit guanyat.

Classificació: 1r. Bàsquet Sitges 41 pt.; 2on. Bàsquet Molins 38 pt.; 3r. CB Alpicat 35 pt.; 4rt. AESE 35 pt.; 5è. AEC Collblanc 35 pt.; 6è. Casal de Vilafranca 34 pt.

Sènior  Masculí – 3ª Catalana – Grup 03

C.B. Masquefa      58
Bàsquet Sitges “B”     57

Lledó, Marimon, Sánchez, Pérez, Albes, Villar, Vargas, Romero, Bayé, Sant, Baig.

Entrenador: Galdric Bover.

Parcials:14-15  9-14  9-18  26-10

El Sitges desaprofita una bona oportunitat a la pista del Masquefa. El partit va començar força igualat i amb un joc molt lent. Va ser a partir del segon quart on els sitgetans van poder córrer una mica i agafar un avantatge de sis punts a la mitja part (23-29). El tercer període va ser el millor, on una bona defensa combinada amb un bon encert de cara a cistella avançaven el Sitges (32-47). En l'última part i tot el gran avantatge, el Sitges va rebre un parcial de 14-0 i només va poder anotar dos cistelles en joc que el van fer perdre a l'últim segon.

El proper partit, dissabte 7, a les 16:00 hores, a Pins Vens contra el C.B. Corbera Vermell.

Sots 21 Masculí – Nivell A-1 – Grup 01

C.B. Parets 61
Bàsquet Sitges “A” 52

Eugenio, Jaume, Andreu, Miquel, Porras, Albert, Hamzah, Brandon, David, Guillem, Barberà, Nil.

Entrenador: Rubén Hernández.

El proper partit, dissabte 7, a les 19:30 hores, a Pins Vens contra el Nou Bàsquet Olesa.

Júnior – Masculí - Nivell “A” – Grup 04

A.E. Sant Andreu Natzaret – Blau   51
Bàsquet Sitges “A”     46

Llonch, Selma, Martí, Sanjosé, Borrego, Serrano, Rodrigo, Royo, José, Alcázar i Hernández.

Entrenador: Baltasar Molina i Ferran Gracia.

El proper partit, dissabte 7, a les 12:00 hores, a Pins Vens contra El Recanvi – Maristes Ademar “B”.

Cadet “A” – Masculí – regular – Nivell B1 – Grup 06

C.B. Viladecavalls Negre     44
Bàsquet Sitges “A”     65

El proper partit, dissabte 7, a les 10:30 hores, a Pins Vens contra el Centre Catòlic L’H. “A”.

Cadet “B” – Masculí – regular – Nivell B2 – Grup 01

Els Monjos BC      97
Bàsquet Sitges “B”     39

Royo, Villellas, Arnau, Rodrigo, Garcia, Casterad, Izquierdo, Jara, Aumatell, Granados, Zitan, Alcocer, Pujante.

Parcials: 21-16  26-3  33-9  17-11

6a jornada per a un Sitges que trenca la bona ratxa del principi de la regular de 3 victòries per 2 derrotes consecutives, que sembla que no li surten les coses com vol últimament. Uns primers minuts de partit molt disputats per part d’ambdós equips, alertaven als nostres, altra vegada de bon principi, de que sinó volien arrossegar la resta del partit un mal inici era el moment de canviar-ho! Encara que els nostres en el temps que es portava del 1r quart no havien mostrat cap inferioritat davant el rival, eren conscients que a la primera que es relaxessin els locals se’n aprofitarien i marcarien la diferència, però no, els nostres marxaven al final del quart només 5 punts avall en el marcador!.

Un parcial sobtadament dels locals només començar el 2on quart, deixava al Sitges pasmat i quasi bé sense anotar a mida que transcorria el quart, davant uns Monjos que havien sortit a per totes!

El quart havia passat volant i els nostres marxaven a la mitja part amb cara de pomes agres sense saber el que els havia passat!. Restava mitja part encara, el Sitges era a temps de canviar-ho, però s'havia de canviar l'actitud radicalment si realment es volia tenir opcions. Però no!.

La falta de confiança, el desencert, pilotes al contrari i la falta d'agressivitat en la defensa no donaven aigua clara de que el Sitges volgués canviar aquell malson de primera part front els locals que seguien ampliant l'avantatge en el marcador altra vegada, deixant al Sitges un quart més gairebé sense anotar!. Ja no era qüestió de guanyar, sinó de fer-ho bé els minuts que restaven per marxar a casa, sentint-se de profit!. I així seria, el Sitges per fi corria, defensava, atacava i sumava, tot i que ja era massa tard, ja que els locals havien rematat la feina en l'anterior quart!.

El proper partit, dissabte 7, a les 10:30 hores, a Pins Vens contra el Remacat SA Súria “B”.

Cadet “C” – Masculí – regular – Nivell C2 – Grup 03

Bàsquet Sitges “C”     65
C.B. Cubelles      51

Àlex, Odin, Alejandro, Albert, Yeri, Nico, Nil, Mateo, Sergi.

Entrenador: Roger Romagosa

Parcials: 20-11  14-14  13-15  18-11

Els sitgetans afrontaven el derbi amb optimisme i han començat el partit dominant el marcador gràcies a una bona visió de joc i bons moviments sense pilota. En el moment que s’han vist per davant en el marcador, la intensitat i qualitat del joc han baixat. Els atacs s’han tornat més individuals i les defenses força passives. La major qualitat individual ha permès mantenir les distàncies i que la victòria no s’escapés. Tots els jugadors han sumat en una faceta o altra.

El proper partit, dissabte 7, a les 12:00 hores, a Pins Vens contra el Bàsquet Samà Vilanova - CMC.

Infantil “A” – Masculí – regular – Nivell C2 – Grup 03

C.E.B. Pallejà      65
Bàsquet Sitges “A”     14

Angel Sanz, Martí Milà, Marco Anoro, Xesc Albiach, Pau Chacón, Marc Villagrasa, Marc Marcet, Ramon Matas, Yan Deivis, Bruno Nogueira, Borja Hernández, Pablo Hernández, Daniel Munro.

Entrenadors: Marc Martínez i Roger Matas.

El proper partit, dissabte 7, a les 9:00 hores, a Pins Vens contra el Bàsquet Piera.

Pre-infantil “A” – Masculí – regular – Nivell B1 – Grup 03

Escolapis Sarrià “A”     35

El proper partit, dissabte 7, a les 12:00 hores, a Pins Vens contra el  U.E. Gaudi.

Mini “A” – Masculí – regular – Nivell C1 – Grup 07

AE MVP Cervelló      33
Bàsquet Sitges “A”     43

El proper partit, dissabte 7, a les 10:30 hores, a Pins Vens contra el B.C. Martorell Negre.

Mini “B” – Masculí – regular – Nivell C2 – Grup 06

C.B. Corbera Blau      65
Bàsquet Sitges “B”     62

Marc Rubí, Thomas Horner, Pau Alcàzar, Amadeu Moyà, Boris Zhekov, Alain Vernand, Erich Schward, Adrià Fradera, Txema Cidad i Pol Saltó.
Entrenadors: Pol Sant i Aina Navarrete.
Parcials: 6-6  6-8  5-2  13-12   19-8  4-13  9-9  3-4

Aquest dissabte el Sitges visitava la pista de Corbera en el que seria un partit molt intens i amb emoció fins al final. El partit va començar amb els dos equips molt concentrats en el joc, corrent en tot moment i anotant a les dues cistelles. Els contraatacs i cistelles fàcils dels sitgetans eren compensats només per l'encert en triples dels jugadors locals, fins a 4 triples en només tres quarts.

A la mitja part, el marcador estava molt igualat, però va ser en el 5é quart que els locals es van il·luminar fent 19 punts, dels quals 11 van ser d'un sol jugador. Al següent quart, els nostres jugadors van reaccionar, fent un parcial molt favorable que deixava el partit novament molt emocionant de cara al resultat final. Malauradament, el desencert de cara a cistella no va permetre als sitgetans guanyar el partit. Tot i el resultat, cal felicitar als nostres jugadors per els grans progressos que estan fent!.

El proper cap de setmana, D E S C A N S.

Pre-mini “A” – Masculí – regular – Nivell D1 – Grup 02

Bàsquet Sitges “A”     45
Nou Bàsquet Olesa “B”     26

Jaume Garrigo, Oscar Miro, Jan Prat, Pol Velasco, Lluan Mayoral, Jonathan Coleto, Ignasi Guimenez, Biel Reinon i Miquel Lledó.

Entrenadors: Anna Robert i Rafa Lledó.

El proper partit, diumenge 8, a les 9:30 hores, desplaçament a la pista del B.C. Martorell Blau.

Sènior  Femení – 2ª Catalana  – Grup 03

Bàsquet Sitges – La Oca     64
C.N. Caldes       59

Andrea 17, Marta Figueras, Sandra 13, Judit 3, Elia, Carol 7, Alba Fabre, Paula 2, Irene, Míriam 9, Cristina Estévez 13, Cristina Navarro.

Entrenadors: Vicky Marcos i Xavi Masana.

Parcials: 17-17  10-16  6-21  31-5

Acaba el tercer quart i tot són cares llargues. Un enorme desencís envaeix a aficionats, seguidors, entrenadors i jugadores del Bàsquet Sitges. La diferència en el marcador ja és de 21 punts i es tem que encara pot anar a pitjor. Resta només un quart, deu minuts per intentar recuperar part del crèdit perdut. S’ha de sortir a pressionar, és l’única opció de reduir el desavantatge. I de bon començament succeeix l’impossible, es recuperen pilotes i els punts sitgetans s’acumulen. En 3 minuts parcial de 7-0; del minut 3 al minut 4, 8-0, i el més extraordinari, el C.N. Caldes no pot ni tan sols llançar a cistella. I al minut 5 el parcial d’aquest quart és de 18-0. I en aquests 5 minuts el públic s’engresca i les jugadores continuen augmentant la intensitat del seu joc. La remuntada és una realitat, minut 8 (56-54) i parcial de 23-2. El Bàsquet Sitges ja no afluixa, continua sumant fins arribar a 64 punts (31-2!!!!). La cistella de tres del C.N. Caldes, a només 12 segons del final, ja és anecdòtica. El partit que a falta de 10 minuts es perdia de 21 punts finalitza amb la més sorprenent victòria sitgetana de la temporada.

El proper partit, dissabte 7, a les 19:00 hores, desplaçament a la pista del C.B. Parets “A”

Sots 21 Femení – Nivell “A” - Grup 03

Bàsquet Sitges       52
U.E. Sant Cugat      50

Maria Mayolas 5, Cristina Navarro 4, Marta Alcalà 3, Patricia Garcia 19, Federica Soto, Andrea Llopis 1, Olga Romero 8, Desiree Marín 6, Núria Sales, Anna Robert 2, Andrea Piñero.

Absències: Núria Sales, Desiree Marín.

Entrenador: Cristian Sánchez.

Parcials:    20-4  8-16  13-12  11-18

Les sitgetanes s’enfronten a un partit difícil contra les líders, després de patinar varies vegades, sabien que per poder tenir alguna opció de ser primeres o consolidar més la segona plaça havien d’endur-se la victòria.
Tot i així, les del Sitges molt concentrades en els primers 10 minuts, fa que sigui un partit molt vistós, on l’equip visitant només anotaria 4 punts, les de Sant Cugat reaccionen i fan la seva feina com a líders, retallant punts en el marcador.

Aquesta diferència s’aguantarà fins l’últim quart on continuen retallant bastant punts i fa que s’apropin a només 1 punt; tot i això, els últims 15 segons l’equip local té la pilota i la possibilitat de poder guanyar el partit només fent córrer el temps, però una falta comesa per l’equip visitant penalitza a la línia de tirs lliures, anotant un de dos, i amb un últim atac de 4 segons que dona l’oportunitat a les visitants de buscar una cistella de tres per endur-se el partit. No entra aquest tir i les jugadores del Sots 21aconsegueixen guanyar el partit, consolidant així la segona plaça.

El proper partit, dissabte 7, a les 16:00 hores, desplaçament a la pista de l’U.E. Sant Gabriel – Viladecans.

Júnior  Femení – Nivell “B” - Grup 03

Bàsquet Sitges       55
A.E. L’Esquitx St. Sadurní    48

Nerea 18, Elena, Margaux 4, Ari 11, Xana 4, Jana 1, Marta, Aina 7, Emma, Eulalia, Noelia 10.

3a victòria consecutiva davant un rival que va posar les coses difícils: Els primers minuts van ser de molta intensitat i efectivitat fent un parcial de 10-2, però al 2on quart l'equip visitant va reaccionar i en ràpids contraatacs es va posar per davant al marcador fins a arribar 25-27, al descans.

Al començament del 2on temps la igualtat va ser màxima amb avantatges mínimes pels 2 equips, però a falta de 5 minuts per acabar el partit, el C.B. Sitges va fer una estirada al marcador que va resultar ser definitiva, amb un parcial de 7-0.

Faltant 2 minuts per acabar l'avantatge ja era de 51-42 i l'equip visitant no va poder seguir el ritme molt alt que va imposar el C.B. Sitges, deixant sentenciat el partit, així amb tranquil·litat es va arribar al final del partit (55-48), una victòria treballada i merescuda.

Destacar la consistència i motivació del júnior femení; així doncs, segueix l'evolució en joc i també de resultats.

Cadet – Femení – regular – Nivell B2 – Grup 03

Bàsquet Sitges “A”     57
C.B. Esparraguera      42

Núria G., Carlota M., Jana L., Xènia S., Ainhoa R., Marina H., Emma S., Noelia V., Anna A. i Marta F.

Entrenadores: Carol Ivorra i Alba López.

Parcials:12-5  15-12  14-15  16-10

Partit jugat amb intensitat on les sitgetanes van marcar el ritme en tot moment. Una bona defensa tota la pista on les jugadores van estar ficades en el partit i marxaven amb una diferència de 10 punts a la mitja part. Al tercer quart sortien més relaxades, tot i que en atac estaven encertades, movent la pilota i trobant forats per trencar la defensa zonal que feia l'equip visitant, i així anar sumant fins acabar el partit amb aquest marcador. Bon partit, sobretot el treball constant.

El proper partit, dissabte 7, a les 12:00 hores, desplaçament a la pista del Torrons Vicens BC Sant Joan Despí “B”.

Infantil – Femení – regular – Nivell B1 – Grup 05

Bàsquet Sitges “A”     39
Jesuïtes Gràcia Kostka Verd    66
Judit, Vinyet, Bea, Nina, Berta, Marina, Carlota, Alba, Cris, Emma, Sara.

Entrenador: Roger Romagosa i Aina Navarrete

Parcials: 12-8  9-25  11-14  7-19

Les sitgetanes han començat el partit molt concentrades i fent un dels millors jocs ofensiu de la temporada. Només algunes distraccions defensives impedien un domini del marcador. De seguida que el cansament s’ha començat a notar, però, el rendiment local ha baixat. La fluïdesa ofensiva ha disminuït i s’han concedit més facilitats en defensa. Així s’ha passat d’un 18-18 als primers 15 minuts, a la clara diferència final. Segueixen existint tics com les passades automatitzades, però cal celebrar que més enllà del joc, especialment bo al principi, s’ha vist un grup de jugadores amb més ganes, que s’han esforçat per tirar endavant un partit que s’ha anat complicant però que ha finalitzat amb millors sensacions que molts dels precedents.

El proper partit, dissabte 7, a les 10:30 hores, desplaçament a la pista del CN Caldes.

Pre-infantil – Femení – regular – Nivell A2 – Grup 01

AESE “A”       43

Parcials:12-7  8-17  7-9  12-10

Algun dia havia d'arribar la primera derrota. Tot i que l'equip ha sortit molt concentrat i amb molt d'encert (9-0) al primer període, les visitants han estat capaces de remuntar i posar-se per davant amb un joc físic. Poc a poc les nostres noies han pogut tornar-se a ficar dins el partit tenint un llançament per guanyar. El mal percentatge en tirs lliures també ha fet molt mal.

El proper partit, dissabte 7, a les 11:00 hores, desplaçament a la pista del Basquet Femení Cornellà.

Mini “A” – Femení – regular – Nivell C1 – Grup 02

C.B. Esparreguera      32

El proper partit, dissabte 7, a les 11:00 hores, desplaçament a la pista del C.B. Montpedrós Blau.

Mini “B” – Femení – regular – Nivell D – Grup 04

Bàsquet Sitges “B”     53
Bàsquet Ribes      28

Parcials :  8-6  11-2  6-2  6-2   4-6  8-2  5-4  5-4

Victòria a casa contra el Bàsquet Ribes, Ha sigut un partit bastant fàcil però no hem sabut aprofitar aquest avantatge per practicar coses que no surten habitualment.

El proper partit, dissabte 7, a les 9:30 hores, desplaçament a la pista del C.B. Montpedrós Groc.