Derrota del sènior masculí A del RC Sitges

Jaume Andreu. BUC - RC Sitges

BUC 29 - RC Sitges 16
Sènior Masculí A - Divisió Honor "B" Espanyola

El passat dissabte 28 de març el RC Sitges jugava a La Foixarda el darrer partit del campionat de lliga a Divisió d'Honor "B" espanyola, que va finalitzar amb la victòria dels barcelonins i per tant derrota sitgetana que atorga al nostre sènior masculí la novena plaça, que correspon a la penúltima de la classificació final.

Poques vegades un partit de Rugby reflecteix el que ha estat un equip al llarg de la lliga, i no parlem de la temporada al haver encara per endavant la Copa Catalana. A la primera part d'aquest partit veiérem les mancances d'aquest Sitges, on els criteris de joc, sobretot en atac, treien molt poc profit de les pilotes que es disposaven, reduint-se el joc a xuts i accions individuals. Un BUC molt més simple, però eficaç en canvi no cometia errades en defensa i aprofitava les seves arribades a prop de línia de marca per anotar assaig en dues ocasions i un cop de càstig en aquest primer període, sols contrarestats per un cop de càstig del Sitges . Aquest guió es va mantenir fins el descans que s'arribava amb un 15 a 3 favorable als locals.

Però dèiem que el partit reflectia tot un campionat de lliga, on hi hagut moltes coses bones. Després dels deu primers minuts de la represa on el BUC encara dominava el joc i aconseguia una tercera marca (22-3), va aparèixer aquell Sitges dinàmic que havia guanyat al camp de L'Hospitalet, aquella intensitat en defensa que havia aturat al Tecnidex València a Santa Bàrbara, o aquell equip lluitador que ho dona tot fins al final de cada partit, aquest sacrifici que li va permetre de guanyar a Les Abelles a Sitges. El BUC s'esfondrava físicament i el domini era totalment sitgetà, dues marques i un cop de càstig deixaven un 22-16 a falta de poc mes de cinc minuts per acabar el matx, Tot era possible i una marca transformada donava la victòria al Sitges. Però no va esser així, el BUC va revoltar-se com animal ferit i les decisions del Sitges amb les darreres pilotes no foren les millors, al final marca dels de negre que deixava al marcador el definitiu 29 a 16, avançant els barcelonins als del Garraf a la classificació final del campionat.

Ha estat la primera vegada a la història que el RC Sitges participava a Divisió d'Honor "B" espanyola, mai havia jugat tan amunt. Hi haurà qui es quedarà amb el Sitges de la primera meitat davant del BUC, i qui es quedarà amb el de la segona meitat. Al final de tot campionat de lliga hi ha una classificació, el Sitges ha finalitzat en penúltim lloc per els primers o novè per els segons, una lliga amb derrotes i també amb victòries,...però en qualsevol cas la classificació no mostra la dignitat i honor amb que els nostres jugadors han portat els colors de la samarreta sitgetana a la categoria de plata del Rugby espanyol en aquesta temporada històrica. Personalment es amb això amb el que em quedo, amb l'orgull que cada partit ens ha fet sentir el sènior masculí del Rugby Club Sitges a tots nosaltres