C.B.SALOU 74 – 85 BASQUET RIBES “A”

FitxaTècnica:

Lluís (-); Aimon (9); Josep (32); Toni (6); Manel (13); Edgar (-); Rafel (1); Alex (4); Miki (4); Xavi (16). Absents: Roman. Entrenador: Fermín Sánchez. Delegat: Victor Escobedo. 26/29 en tirs lliures (90%). 16/35 en tirs de 2 (46%). 9/21 (43%) en triples (Josep 3, Xavi 2, Toni 2, Manel i Aimon). 22 faltes comeses per 24 rebudes.
Parcials: 16-15; 19-14; 18-18; 21-38.

El Bàsquet Ribes “A” amb un últim quart espectacular, amb 38 punts anotats, va donar la “campanada” en derrotar a domicili al líder del grup, el C.B.Salou, que portava sense perdre des de principis de desembre i havia encadenat 12 victòries de manera consecutiva.

El primer quart va ser molt igualat, amb intercanvi de cistelles per part de tots dos equips, amb avantatges mínimes fins a arribar al minut 10’ amb un marcador de 16-15. En el segon quart els locals van anotar 5 triples i van poder obrir una petita escletxa amb la que van arribar a la mitja part (35-29).

A la represa els locals van encistellar 2 triples i una canasta amb tir lliure addicional i van aconseguir una renda de 12 punts (46-34 al minut 25’). Quan pitjor estaven les coses, els de Garraf van reaccionar i amb un parcial de 4-13 es van col·locar a tres punts (50-47). Un últim triple local  va deixar el marcador en 53-47.

A l’últim quart els Ribetans van estar molt actius en defensa, i tot i que van permetre tirs lliurats dels millors llançadors locals que no aconseguien anotar, van controlar controlar el rebot. Ofensivament l’encert anotador d’un inspirat Josep (màxim anotador amb 32 punts) van comportar un parcial de 0-20. Del 53-47 es va passar al 53-67 al minut 37.

L’arbitratge molt “cassolà” va decidir que una picabaralla a manca de 3’45’’, que hagués pogut quedar en una falta tècnica per tots dos jugadors, es convertís en l’expulsió d’un jugador local i de dos jugadors Ribetans. El joc es va reanudar amb dos tirs lliures locals i un posterior triple al treure de banda, que deixava el marcador en 61-70. Els de Tarragona van intentar guanyar el partit des de la linia de 6,25m, amb 4 triples anotats, però els “blaus” van saber superar la pressió i la seguretat de Cazorla i Manel en els tirs lliures juntament amb els 7 triples anotats en aquest quart, no van donar opcions als locals.

Amb aquesta 15è triomf el Basquet Ribes es garanteix la permanència a segona catalana per la propera temporada. El balanç de 15 victòries i 10 derrotes els situa en cinquena posició, a tant sols 1 punt del tercer classificat, però amb empat a punts amb C.B.Navàs i Cantaires Tortosa quarts i sisens respectivament.