L'exigència física de La Parròquia-Samà al primer quart enfonsa el Viladecans

Sílvia Díaz. La Parròquia Bàsquet Samà - BF Viladecans

1a catalana femenina

La Parròquia Bàsquet Samà 64 - BF Viladecans 37

La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova va reaccionar un cop més després de la derrota a casa dels Lluïsos la setmana anterior. La visita del BF Viladecans a Vilanova havia de ser una prova per les samistes per a refer-se de l'ensopegada a Barcelona i tornar a marcar el ritme dels partits que havia estat habitual.

Dit i fet. Bona setmana d'entrenaments amb el grup treballant sense excuses tot i la falta d'efectius. Molta serietat, constància i mentalització demostren que entrenar en bones condicions és el primer pas per buscar la victòria el cap de setmana.

D'aquesta manera, el Samà va començar el partit, davant d'un cada cop més nombrós públic, imprimint un ritme altíssim que les visitants no van poder frenar en cap moment. Una defensa angoixant va deixar sense idees el Viladecans provocant així el desencert i les pilotes perdudes que tan bé van saber aprofitar les vilanovines. Amb penetracions des de ràpides transicions alliberaven les jugadores locals pel tir exterior i per trobar desajustos defensius aprofitant per acabar anotant o trobant les faltes personals i anotar des del tir lliure.

Els primers set minuts dominats i controlats per la Parròquia van ser rematats amb un darrer parcial de 10 a 0 en els 3 últims minuts deixant el marcador amb un 22 a 7.

A l'inici del segon període les diferències es van incrementar fins al 29 a 10 al minut 4. Va ser llavors que el Samà es va col·lapsar un xic en atac i les accions ofensives van perdre claredat d'idees i així no van trobar la cistella amb la facilitat anterior. Aquest fet va ser aprofitat per un Viladecans que no volia deixar anar el partit i amb 5 tirs lliures seguits retallava les diferències. Tot plegat un petit miratge, ja que les vilanovines van reaccionar rapidament i amb un 7 a 2 tornaven els 19 punts de diferència (36-17).

Mitja part i, tot i el marcador, calia esperar una reacció visitant.

A la represa l'intercanvi de poques cistelles va dominar el quart. Un Samà consistent en defensa però més cansat en atac no va trobar l'anella de manera còmoda. El tir exterior i els tirs lliures van donar tranquil·litat i, gràcies al gran esforç en defensa, les jugadores d'Òscar Andreu eren capaces de mantenir un marcador còmode. S'arribava al final del període amb un 46 a 28.

En els darrers deu minuts les visitants van abaixar els braços i La Parròquia va continuar amb l'accelerador en marxa. Accions de tot tipus de cara a cistella i amb un joc molt vistós s'anotava a plaer fins a arribar a la màxima diferència en finalitzar el partit amb el 64 a 37.

La Parròquia aquesta setmana no va deixar que el rival entrés al partit i es cregués que se'l podia emportar. L'alt compromís en el treball de tot l'equip des del primer minut fins a l'últim van negar qualsevol tipus de reacció visitant. I amb aquesta, ja s'ha arribat a les 17 victòries!

Cal destacar el debut de dues júniors de primer any al sènior de 1a catalana. A la Maria Hernández (júnior de segon any i fixa amb el sènior des de fa un mes) se li sumen les joves júniors de primer any, Sabela Reigosa i Marina Pérez que van estar en tot moment a l'alçada del partit tal com estan demostrant en els entrenaments. Bona notícia per l'equip i sobretot pel club que veu com el nivell del bàsquet femení samista té un gran present que serà reforçat per un molt bon futur.

Ara és moment de descansar i agafar forces per la recta final de temporada. Sis partits contra grans rivals que matisaran la classificació final d'un sènior que lluitarà amb totes les forces i sumes existents per mantenir la quarta plaça a la classificació.

La setmana vinent descans per les vacances. Bona Pasqua a tothom!

Jugadores: Laia (9) - Ceres (7) - Anna (6) - Anira (13) - Irene(2) - Helena (7) - Sabela (9) - Eli (9) - Marina (2). No juguen: Elena, Íngrid, Judith, Xènia I Maria

Parcials:  22-7/14-10/10-11/18-9