Un excel·lent partit de la Parròquia-Samà masculí no és suficient per guanyar al líder

Sílvia Díaz. La Parròquia-Samà Vilanova ‘A’ - Bàsquet Sitges ‘A’

Sènior masculí 'A' (1a categoria catalana G02)

La Parròquia-Samà Vilanova ‘A’ 68 - Bàsquet Sitges ‘A’ 73

La Parròquia-Samà Vilanova rebia a la seva pista el Bàsquet Sitges, en el derbi comarcal. Com ja és conegut, el Bàsquet Sitges està sent el líder intractable del grup 2 de la primera catalana amb tan sols una derrota, i guanyant gairebé tots els seus partits amb moltíssima autoritat i a vegades de manera escandalosa per la diferència al marcador. De fet a la primera volta l'avantatge va ser de 25 punts favorables als sitgetans.

L'inici del partit va ser estrany. Els dos equips amb molts nervis va realitzar errors incomprensibles en una banda i l'altra, sense un dominador clar. Qui primer es va ficar en el partit va ser l'equip vilanoví que a partir del minut 5 de partit va començar a jugar de forma excel·lent, agafant rendes importants de 8-10 punts de diferència davant d’un Sitges que no sabia com atacar l’asfixiant defensa local que, coneixedora del potencial visitant, desactivava una vegada i una altra els seus jugadors importants.

D’aquesta manera s’arribava a la fi del primer període amb un Bàsquet Samà per davant el marcador i un Sitges que li costava molt trobar el seu lloc. La tònica seguia a l'inici del segon quart i fins i tot l’equip de la capital del Garraf agafava la seva màxima diferència de 12 punts, però aleshores el Sitges va reaccionar. De la mà d’un inspiradíssim Nacho Vicente els visitants van començar a dinamitar la defensa local des de la línia de 6,75. Certs moments de nerviosisme local van provocar que les diferències fossin mínimes al marcador i, fins i tot, el líder es posava per davant arribant al descans tres punts per endavant.

La primera part de l’equip vilanoví va ser molt bona i ara calia seguir en la mateixa tònica durant el 3r i 4t període, intentant competir el partit fins al final, amb un marcador baix, i intentant posar la por al cos a l’equip de l’Edu Piñero.

Començava el tercer quart, el Sitges volia marxar al marcador però el coratge i l’entrega de l’equip de Xavi Canales ho impedia. La Parròquia volia competir, volia créixer com equip, volia que si guanyava el Sitges, fos suant de debò.

I així va ser, igualtat al marcador. En algun moment els visitants marxaven de 8 punts però ràpidament eren contrarestats per alguna acció de mèrit dels de la capital del Garraf que continuaven ficats al partit.

S’arribava a l’últim minut de joc amb pilota pel Sitges i 68-71 al marcador i tot era possible, l’equip vermell hi creia. El Samà recuperava la pilota i quedaven 40 segons, s’estava a només un triple de l’empat però una inoportuna trepitjada de la línia de banda donava de nou la pilota a l’equip de Piñero, que ja no desaprofitaria l’oportunitat de sentenciar l’encontre amb dos tirs lliures.

Petits detalls marquen grans diferències, aquest podria ser el resum final, 0-4 en tirs lliures del Samà al final del partit i 4-4 pel Sitges per exemple als minuts finals. 68-73 Final, davant l’intractable Sitges. Partidàs amb majúscules de La Parròquia-Samà Vilanova!

Jugadors: Piñol (2), Carreras (-), Muscat (18), Arjona (11), Saladié (14), Artigas (3), Miró (-), Liao (12), Burcet (-), Zanca (8) i Garcia (-)