L'AP Dental Vendrell surt dels llocs de promoció de permanència

Quarta victòria consecutiva del conjunt vendrellenc, aquesta vegada per 60-68 a la pista del Viladecans, en un partit que van dominar, però, que es van complicar en el tram final, que els permet sortir dels llocs de promoció de permanència a manca de dos jornades pel final de la competició. Amb un balanç de 15-13 els d’Albert Trillas encara no poden respirar tranquils i hauran de lligar algun triomf més per assegurar la permanència a la categoria, en una classificació extremadament igualada.

Els del Vendrell van sortir molt concentrats a la pista del Viladecans, conscients de la importància del matx, davant un equip local necessitat de victòries; dos triples del vendrellenc Jaume Torres van marcar l’inici del partit, on els visitants van imposar un alt ritme de joc i tapaven la producció del rival amb una defensa efectiva que els donava un 11-17 a la fi del primer quart.

En el segon període els del Baix Penedès van dominar a plaer, les ràpides transicions, la intensitat defensiva i el domini dintre la zona, amb un Eloy Galán molt encertat, superaven un Viladecans negat en atac, 0/10 triples al descans i marcaven un parcial de 8-19, que deixava un clar, 19-36 a l’equador del partit.

A la represa, els del Baix Llobregat van trobar tot l’encert que no havien tingut a la primera part, quatre triples dels locals, trencaven la zona dels vendrellencs, que es van encallar en atac, perdent pilotes i precipitant-se i es veien superats per un conjunt local que guanyava aquest tercer quart per 20-10 i que retallava el lluminós fins el 39-46 dels final d’aquest tercer període. Un parcial inicial en el darrer quart de 2-9, favorable als taronges, amb un Eloi Galofré molt encertat, semblava trencar el marcador, 41-55 a set minuts del final; el Viladecans, buscant una millor posició de cara al play-out, reaccionava clavant un 9-2, amb dos triples anotats, que estrenyia 55-60 el lluminós a 1.45 del final. Un nou triple dels locals, situava el 58-62 a 1.10, però, dos tirs lliures anotats per Jaume Torres, donava tranquil·litat als seus, que van tancar el partit amb dos grans defenses que van deixar sense opcions als locals.

El proper dissabte els vendrellencs tornaran a jugar lluny de Coma-ruga, en aquest cas visitaran La Seu d’Urgell per enfrontar-se al Sedis, un equip de la part alta de la taula, on els taronges esperen aconseguir la victòria que els doni la permanència definitiva.

Pel Vendrell van jugar: Cereto (5), Torres (16), Thiam, Miguel (16), Rovirosa (2), Salido (2), Nieto, Molina (9), Galofré (12) i Galán (6).

Parcials: 11-17, 8-19 (19-36), 20-10 (39-46), 21-22 (60-68).

Important victòria del sènior femení i derrota del sènior B

El sènior femení derrotava per 61-55, un rival directe, com és el Draft Gramenet B i obria un forat de dos victòries respecte als llocs de promoció de permanència a manca de tres jornades pel final per acabar la segona catalana femenina.

El sènior B masculí, perdia per 76-52 a la pista del Morell B, en la fase d’ascens a tercera catalana. Els taronges comparteixen el liderat juntament amb el Salou B i el Montblanc.

El júnior masculí d’interterritorial, cedia per 65-52 a la pista del CN Terrassa.

L’infantil masculí de preferent, feia un bon paper davant el FC Barcelona, perdent per 27-78.