La Parròquia-Samà femení repeteix derrota en un desplaçament

Sílvia Díaz. CB Tarragona - La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova

1a catalana femenina

CB Tarragona 58 - La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova 33

La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova es desplaçava dissabte a la pista del CB Tarragona, equip classificat en segona posició i en un gran estat de forma.

Les samistes afrontaven el partit amb l'esperança de poder canviar la dinàmica negativa en tots els enfrontaments lluny de Vilanova fora de casa i, d'aquesta manera aferrar-se la quarta posició de la classificació.

El partit va començar amb un primer intercanvi de cistelles, però a partir del minut 5, les tarragonines van començar a obrir forat gràcies als triples i als ràpids contraatacs. El primer període va finalitzar amb un 18 a 11 i un Tarragona que començava a donar senyals d'estar trepitjant l'accelerador.

Dit i fet. Un inici de segon període demolidor, 9 a 0 en els primers 6 minuts, obria un enorme avantatge de 16 punts i, sobretot, deixava un Samà tocat. Tot i així, el canvi defensiu de les vilanovines va poder parar l'allau blava i van començar a igualar-se les forces en el joc. Només el baixíssim percentatge en els tirs lliures va provocar que les vermelles no poguessin retallar una mica les diferències en el marcador. Els darrers cinc minuts del segon període havien servit per canviar la dinàmica del joc i donar esperances a l'equip de la capital del Garraf.

Començava el tercer període i el CB Tarragona volia certificar el seu ascens a Copa Catalunya i amb una defensa molt agressiva i sobretot amb un convenciment ofensiu propiciat per una falta d'agressivitat samista, va fer que el parcial de 13 a 0 en els primers 8 minuts deixés sentenciat el partit.

A partir d'aquí, l'objectiu de la Parròquia era saber estar a la pista donant la cara en una situació molt difícil. El CB Tarragona havia passat per sobre amb molta autoritat. L'equip d'Òscar Andreu havia de reaccionar per millorar la imatge per a l'equip mateix i marxar de la pista tarragonina sabent estar. Els dotze últims minuts van ser de treball constant en defensa i anotant gairebé més que en tota la resta del partit. Aquest sobreesforç, sobretot anímicament, servia per marxar de Tarragona amb dignitat davant d'un crescut CBT.

Ara queden tres partits per finalitzar la temporada i l'equip haurà de recuperar les sensacions per finalitzar una molt bona campanya i començar a il·lusionar-se per a la següent.

Aquesta setmana La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova rebrà a casa dissabte a les 16 h el Collblanc Torrassa. L'única fòmula vàlida per portar endavant el partit serà:

Jugadores: Laia (2) - Ceres (2) - Anna (1) - Anira (7) - Judith (7) - Maria (0) - Helena (9) - Eli (2) - Íngrid (1)    (No Juguen: Elena, Irene i Xènia)
Parcials:  18-11/11-4/16-4/13-14