Tercera victòria consecutiva del Club Nou Bàsquet Vilanova El Surtidor

CNBV EL SURTIDOR 76 – 72 CB BEGUES

Tercera victòria consecutiva del Club Nou Bàsquet Vilanova El Surtidor en un partit molt disputat davant del CB Begues. L’equip, que arribava al partit amb baixes importants i jugadors “tocats”, es va reforçar amb dos jugadors del Sots-21 “A” del club, l’Arnau Figuerola i el debutant Aleix Ruiz, que van ajudar molt en defensa i en el control del rebot, a més de donar descans als jugadors interiors. El conjunt local va ser constant, va poder refer-se d’un molt mal inici i va saber patir en els instants finals per endur-se els dos punts i col·locar-se quart a la classificació.

Els tres primers minuts de partit van ser un horror pels grocs. Desencertats en atac, perdent pilotes i acabant les jugades amb tirs forçats no van ser capaços d’anotar. En canvi, els visitants anaven sumant, primer amb un triple i després amb un parell de cistelles fàcils de contraatac i dos tirs lliures. 0-9 per començar i temps mort demanat per l’entrenador local, Manuel Ibañez. Després d’aquesta aturada la maquinària vilanovina va començar a treballar. Millor en defensa, van aturar la dinàmica dels seus rivals, i millor en atac, van començar a sumar amb penetracions des del perímetre. La bona mà dels de Begues, que van anotar 3 triples en aquest primer quart, els va donar la màxima diferència a 2 minuts del final del quart (10-21). Però els grocs s’hi van tornar amb dos triples consecutius del Vargas que els tornaven a posar dins del partit abans del final del primer període (17-22).

Durant el segon període els del Garraf van poder donar la volta al marcador i posar-se per davant. Ho van fer gràcies a un molt bon parcial a partir del minut 3 d’aquest quart, on van poder recuperar pilotes gràcies a una bona intensitat defensiva i córrer al contraatac anotant cistelles fàcils. Després d’un altre triple visitant, els grocs van començar a sumar i només van concedir dos punts (des de la línia de tirs lliures) en els 5 minuts següents, parcial de 14-2 per posar-se per davant i assolir la màxima diferència local (35-28). Però a partir d’aquest moment la gran defensa que estaven fent els vilanovins es va desinflar, i els visitants ho van aprofitar per tornar-s’hi amb un també contundent parcial de 2-10, deixant el partit empatat al descans (38-38).

La segona meitat també va ser molt igualada. Els de Begues van saber aprofitar les seves virtuts per anar sumant, amb un bon percentatge de tir exterior i carregant el rebot ofensiu, a part d’algun contraatac ocasionat per pèrdues de pilota en la primera línia d’atac vilanovina. Per altra banda, els del Garraf van ser valents penetrant cap a cistella i provocant faltes, cosa que els va donar la opció de sumar punts des de la línia de tirs lliures. Un millor encert des de la línia de 4,60m els hagués anat bé, només van sumar 4 de 8 intents durant el tercer quart (53-55).
La igualtat va continuar fins el final. La tensió de l’últim període va ser màxima, amb intercanvis de cistella constants i cap parcial destacable a favor de cap dels dos conjunts. Així es va arribar als últims dos minuts amb el marcador de 69-70, després de dos tirs lliures anotats per part dels visitants. Els grocs van capgirar l’avantatge gràcies a una jugada de dos més u, anotant el tir lliure addicional (72-70). Una cistella barallada després d’una bona jugada dels visitants, tot i la intensa defensa vilanovina tornava la igualtat en el marcador (72-72). En la jugada següent els grocs van treure petroli d’una penetració poc clara en què l’àrbitre va xiular falta. Després que l’Oscar anotés tots dos tirs lliures (74-72), el tècnic visitant va demanar temps mort a falta de poc més de 30 segons per jugar-se un triple per guanyar el partit. Una última molt bona defensa vilanovina va forçar la pèrdua de pilota del tirador del Begues, que va trepitjar la línia a l’hora de sortir a rebre a 6,25m. En els instants finals els visitants van intentar fer una falta però els vilanovins la van poder evitar movent bé la pilota fins a poder anotar la cistella que tancava el partit.

Ara l’equip tindrà temps per descansar i recuperar els jugadors de la infermeria, ja que aquesta setmana no hi ha descans pel pont de desembre i la setmana següent els toca descansar. Després d’aquesta aturada, abans del descans de Nadal, el CNBV El Surtidor s’enfrontarà al BM Viladecans com a visitant. Un equip amb un balanç de 2-6 que sobre el paper hauria de suposar una victòria assequible pels grocs, ja ho veurem.

Eloi (6), Humbert (14), Vargas (19), Javi (3), Bustos (4), Mingo (12), Gordon (2), Oscar (9), Ivan (3), Arnau, Aleix (4). Baixes: Eduard, Benet, Gali.

Altres: 36 rebots; 23 defensius i 13 ofensius, 13 pilotes recuperades, 19 pèrdues, 22 faltes rebudes i 15 faltes comeses.

Parcials: 17-22, 21-16, 15-17, 23-17.