La Parròquia-Samà femení reacciona a temps per salvar l'average davant del Sant Fruitós

Les noies d’Òscar Andreu recuperen efectius per afrontar el darrer partit de l'any amb tot l'equip

La Parròquia-Samà femení - Sant Fruitós. Sílvia Díaz

LA PARRÒQUIA-BÀSQUET SAMÀ VILANOVA 50 - PETROPINTO ASFE SANT FRUITÓS 52

La Parròquia-Bàsquet Samà va rebre dissabte la visita d'un rival directe, el Sant Fruitós. El partit començava a un clar dominador durant els primers 3 minuts del partit, el Samà. Amb un 6 a 0 inicial i dominant les diferents facetes del joc, les vilanovines es trobaven còmodes dins la pista. Tot i així, les de verd gràcies al rebot ofensiu i als tirs lliures començaven a entrar al partit (6 a 5 al minut 5). El Samà responia amb un 6 a 2 gràcies al joc interior i les visitants replicaven amb divisions des de l'exterior amb un 1 a 6. En la suma de punts, màxima igualtat amb el 13 a 13.

A l'inici del segon període un parcial de 0 a 8 va trencar el partit. L'ASFE agafava un avantatge en el marcador i el domini del partit. Un Samà impotent no era capaç de frenar l'allau del rival fins que al minut 8 reacciona i un 7 a 3 en els darrers dos minuts del segon període deixen el desavantatge a menys de deu punts (22-31).

Calia sortir del vestidor amb més ritme ofensiu i més sacrifici en defensa. A la represa el gran encert rival i els desajustaments defensius de les samistes van provocar la màxima diferència del partit, 19 punts, que semblava que podien anar en augment (22-41 al minut 4). Però un cop més el tret identitari del Femení de la Parròquia es feia palès i, a poc a poc, i picant molta pedra, es va anar reduint les diferències. Una gran defensa, i els atacs més verticals van donar vida a un Samà que estava tocat i gairebé enfonsat. Recuperacions i contraatacs ràpids, divisions i tirs exteriors i els tirs lliures van anar donant els punts per anar escurçant distàncies.

S'arribava als darrers deu minuts amb només 3 punts en contra. Calia seguir igual i treballant cada acció. Així va arribar l'empat a 48 al minut 36. S'havien eixugat els dinou punts de diferència però l'equip estava cansat i en la cara o creu de final de partit el Samà no va poder acabar de donar-li la volta al marcador, tot i que si va poder salvar el basquet average particular.

Bloqueig i bones notícies

El bloqueig durant gran part del partit de les jugadores més habituals des de l'inici de competició que han mantingut l'equip a un gran nivell va ser rellevat per jugadores que se sumen al carro. Ara és moment de sumar (no substituir), de consolidar (no canviar), i sobretot de créixer juntes i convençudes en les virtuts de l'equip.

L'entrenador vilanoví, Òscar Andreu, sap que l'exigència és molt alta i "cada dia és una gran lliçó i hem de seguir aprenent. Són noves experiències d'un grup molt jove a la màxima competició de Catalunya, d'un grup integrat essencialment de jugadores formades a la base del Samà, tot un orgull."

Andreu està convençut que "les ganes, la il·lusió i el treball que l'equip desprèn en el dia a dia és al que estem obligats. I el gran grau de competitivitat en millorar els resultats és l'objectiu que ens marquem. Busquem ser més que un bon equip de grans persones. Busquem la nostra excel·lència. Seguirem treballant i treballant i treballant per sentir-nos orgulloses i seguir sent un gran equip."

Aquest diumenge, 20 de desembre, La Parròquia-Samà juga a les 19.45 h a casa d'un gran equip, l' Arenys Bàsquet.

Anotacions: LAIA (6) - CERES (9) - ANNA (0) - ANIRA (2) - IRENE (1) - LAURA (7) - MARIA (5) - ELI (8) - ELENA (0) - HELENA (12) (NO JUGUEN: CAROL i NATALIA)

Parcials: 13-13 / 9-18 / 19-13 / 9-8