El C.P.Vilafranca perd per la mínima a Reus

Haurà de remuntar si vol estar a la “Final Four” de la CERS

Roger Rocasalbas, passant per darrera la porteria del Reus. Raimon Mascaró

Reus Deportiu 2 - C.P.Vilafranca-Cafès Novell 1

Tocarà remuntada. El Patí Vilafranca va perdre ahir a la pista del Reus Deportiu en el partit d´anada dels quarts de final de la Copa de la CERS i es jugarà la classificació per la “Final Four” de la competició a la Poliesportiva el proper 5 de març. Malgrat la derrota, els vilafranquins van oferir una bona imatge i només la brillant actuació del porter reusenc Roger Molina i els pals van impedir que els de Jordi Garcia tornessin al Penedès amb més de mitja classificació a la butxaca.

De fet, el Patí Vilafranca va jugar un partit molt seriós en el que va saber controlar l´estratègia del Reus Deportiu. En el minut 7, Rocasalbas ja va fer intervenir Roger Molina en un primer xut i el mateix Rocasalbas, en el minut 11, estavellava una pilota al pal quan ja es cantava el 0-1. El Reus tenia molts problemes per a generar perill i només en una acció de Joan Salvat en el minut 13 va inquietar un encertat Gerard Camps.

Abans de la mitja part, una altra vegada Rocasalbas, amb més confiança després de deixar enrera la lesió a l´espatlla, va tornar a rondar el gol en dos xuts (minuts 19 i 22) que Roger Molina va salvar de forma espectacular. Després d´això, el primer temps va acabar amb el 0-0 inicial i amb la perspectiva d´una segona meitat molt intensa.

El segon temps va començar amb un gerro d´aigua freda per als vilafranquins. Raül Marín, el millor jugador de l´actual plantilla roig-i-negre, sorprenia la defensa penedesenca en una ràpida contra i situava l´1-0 (27´). El Patí Vilafranca, però, no es va arrugar i només quatre minuts després, Edu Fernández, desviant un xut de Rubén Fernández, va empatar el duel (1-1).

En el minut 34, Joan Vázquez va tenir l´1-2 i mitja eliminatòria a les seves mans en una rematada a l´interior de l´àrea que es va estavellar al pal amb Roger Molina ja batut. El gol vilafranquí no va arribar i, en canvi, en el minut 37,5 de nou Raül Marín, aprofitant una badada defensiva, sorprenia Camps i feia realitat el 2-1.

A partir d´aquí, es va entrar en una fase d´alternatives en la que el Patí Vilafranca va tornar a disposar d´una immillorable oportunitat en un xut de Joan Vázquez (40´) que un pletòtic Molina va salvar una vegada més. El 2-1 es va anar mantenint fins que el cronòmetre va arribar al final del seu compte. El Patí Vilafranca va perdre, però jugant com ho va fer a Reus tindrà serioses opcions de remuntada a la Poliesportiva. Estarem davant un repte històric.

Fitxa Tècnica:

Reus Deportiu: Roger Molina, Matías Platero, Marc Coy, Raül Marín (2), Xavi Rubio -cinc inicial- Joan Salvat, Marc Ollé.

C.P.Vilafranca-Cafès Novell: Gerard Camps, Navarro, Rubén Fernández, Edu Fernández (1), Rocasalbas -cinc inicial- Jordi Galán, Joan Vázquez

Arbitres: Joaquim Pinto i José Pinto (Portugal)

Gols: 1-0 Raül Marín (27´); 1-1 Edu Fernández (31´); 2-1 Raül Marín (37,5´)

Incidències: Pavelló Municipal de Reus. 200 espectadors