L'equip d’Òscar Andreu es van desplaçar a Mataró en un partit que no s'hauria d'haver jugat

Pasarela Mataró - La Parròquia Bàsquet Samà. Sílvia Díaz

Pasarela Mataró 77 - La Parròquia Bàsquet Samà 37

La Parròquia-Bàsquet Samà va tornar a jugar dissabte un altre partit intrascendent pel resultat no vinculant a la classificació per a la permanència. Això, agreujat pel fet de trobar-se just en mig del Carnaval, va fer que les vilanovines es presentessin a Mataró amb tot l'equip sense haver descansat en condicions, i menys per enfrontar-se a casa amb l'equip en més en forma del grup.

Tot i així, les samistes van arribar a Mataró plantejant el partit com un entrenament amb un bon rival i amb la intenció de treballar amb la intensitat adequada per evitar lesions.

L'inici del partit va ser demolidor per tenir qualsevol opció en el partit. Un encert inversemblant des de la línia de triple de les groguenques, propiciat per una defensa samista ben posicionada però amb poca energia, va donar peu als 7 triples en set minuts del Mataró. Al cosat contrari, el Samà jugava bé en atac però l'encert no arribava i cada cop les diferències en el marcador eren més grans.

D'aquesta manera, durant el segon període, un Mataró llençat es va trobar amb tota la confiança per seguir anotant fins al minut quinze del partit (46-7). Un resultat d'escàndol que les samistes no volien permetre.

El joc, al contrari del que pot semblar pel resultat, no estava sent dolent, les samistes estaven serioses en el treball però el gran físic del joc interior i de la seva jugadora nord-americana marcaven diferències amb l'equip vilanoví que volia però físicament no podia.

Tot i així, a partir del tercer període La Parròquia es va ajudar d'orgull i va treure forces d'on no n'hi havien per incrementar la intensitat defensiva. Així van poder dominar el joc i un Mataró amb el seu partit (resultat) resolt va tenir més problemes per atacar, i també per defensar a un Samà llençat per netejar la imatge d'impotència de la primera part.

Es van poder veure accions d'atac de mèrit i una defensa més gressiva que no volia concedir cistelles fàcils.

Es va arribar al final del partit havent guanyat la segona part i sense cap tipus d'incidència en lesions. Ara calia estar atents als resultats de la resta de partits. En dos encontres el resultat era vinculant per la classificació inicial de la fase definitiva de permanència de les samistes. El Draft va guanyar a casa del Valls i el Granollers va perdre a casa del Barça. Amb aquests dos marcadors, les quatre victòries obtingudes en la primera fase contra el Sant Fruitós, Arenys, Sant Nicolau i Granollers comptaran, tenint dos basquets "average" a favor (amb el Sant Fruitós i amb el CB Granollers).

La segona fase de permanència, que començarà el cap de setmana del 20 de febrer, es convertirà en una gran lluita per aconseguir el màxim de victòries possibles per evitar el descens directe (dos últims equips classifcats) i intentar sortir de les fases finals que hauran de disputar els equips classificats de la 5ª a la 8ª posició. El Bàsquet Samà que començarà a mitja taula treballarà i lluitarà cada partit per aconseguir mantenir-se a la màxima categoria del bàsquet català.

Anotacions: LAIA (3) - CERES (6) - ANNA (0) - ANIRA (4) - IRENE (0) - LAURA (1) - MARIA (14) - ELI (0) - ELENA (0) - HELENA (4) - CAROL(5)

Parcials: 28-6 / 24-5 / 9-12 / 16-14