Tercera Divisió Grup 5, 2015-16

Esplèndid triomf del Vilafranca que només depén d'ell mateix per a jugar el play-off d'ascens

Vilafranca - Montañesa. Eix

Vilafranca 2 - Montañesa 0

Majestuós. El Vilafranca ha aconseguit aquest migdia donar un pas gairebé definitiu per a disputar el seu primer play-off d'ascens a Segona B en els 111 anys d'història del club. Els quadribarrats han superat la Montañesa, el seu rival més directe en aquesta lluita, després d'un partit ple d'intensitat, tensió, polèmica i emoció. De fet, el Vilafranca ha hagut de jugar des del minut 31 de la primera part amb deu homes per l'expulsió d'Albarrán, però l'equip ha demostrat tenir una capacitat de patiment envejable i ha sabut defensar l'1-0 que havia aconseguit en el minut 15 amb molt de criteri.

L'alegria desfermada d'avui, això sí, s'haurà de refrendar diumenge que ve al camp del Cerdanyola on els d'Iván Moreno tornaran a estar a obligats a guanyar. Qualsevol altre resultat deixaria, de nou, via lliure a la Montañesa per a superar a la classificació final als penedesencs. Els barcelonins rebran a Nou Barris la visita del Figueres.

El duel d'aquest migdia al Municipal ha estat espectacular. Amb la graderia plena (300 aficionats de la Montañesa s'han desplaçat fins a Vilafranca per animar els seus), el Vilafranca ha sortit al camp sense cap complex i en els primers minuts ha desplegat un joc agressiu i efectiu. En el minut 15, a més, una brillant acció d'Oribe, que ha superat diversos rivals, ha significat l'1-0.

El més complicat començava a estar fet, però en el minut 31 ha arribat un dels moments polèmics de la matinal. Una caiguda a l'àrea del lateral quadribarrat Albarrán li ha costat la segona groga perquè l'àrbitre ha interpretat que el jugador local s'havia tirat buscant el penal. L'acció ha estat un cop dur per al Vilafranca que, a partir d'aquí, ha afrontat una resta de partit plena de patiments i suors.

Malgrat jugar amb un home menys, el que sí és cert és que els penedesencs no han perdut mai el control de la situació i molt ben replegats i ordenats han conservat l'avantatge durant la resta de la primera part i tota la segona. La Montañesa ha pressionat de manera agònica generant constants centrades i arribades a l'àrea, però només una rematada de Pedro en el minut 70 ha generat autèntic perill.

A més, en el minut 82, el visitant Alberto Garcia també ha estat expulsat per protestar una acció al jutge auxiliar i amb deu homes, els barcelonins s'han ensorrat. En el minut 84, una contra letal del Vilafranca ha permès Oribe aconseguir el 2-0 i sentenciar. En el minut 86, la Montañesa ha reclamat un penal que ha semblat clar sobre Pedro, però el triomf penedesenc ja estava gairebé certificat en aquell moment. Al final, un brillant 2-0 que deixa al Vilafranca a les portes de l'èxit més gran. Ara només cal acabar d'obrir-les. Caldrà no refiar-se gens.

FC Vilafranca: Miguel Ramos, Albarrán, Castillo, Fontanils, Eric Via, Medina, Gestí (Bernat Puig 61´), Boira, Oribe, Guti (Duran 36´), Santi Triguero (Illescas 55´)

CF Montañesa: Tato Burgada, José Santos, Segarra, Alberto García, Aleix (Joshua 41´), Rubén (Jandro 51´), Toni Pérez, Dani Sánchez, Juanlu (Joel Martínez 62´), Pedro, Velillas.

Arbitre: Rubén Mancera Antón. T.G: Castillo, Bernat Puig, Albarrán (2) (TV; 31´) // Rubén, Segarra, Velillas, Aleix, Víctor Cocera, Juanlu. TV: Alberto García (82´)

Gols: 1-0 Oribe (15´); 2-0 Oribe (84´)

Incidències: Municipal de Vilafranca del Penedès. 1000 espectadors