Motor

Nou pòdium per Laura Díaz al Campionat d'Espanya

La cubellenca ha realitzat un nou podi aquest cap de setmana en el Campionat d'Espanya de Ral·lis Tot Terreny, quedant Tercera en la seva categoria T2 destinada als vehicles de sèrie

L'equip Billaubo’s Rallye Team pilotat pel lleidatà Josep Solé i Laura Díaz. Eix

La copilot de l'equip Billaubo’s Rallye Team pilotat pel lleidatà Josep Solé han tornat a triomfar en la que és la tercera prova del Campionat Nacional que es disputava a la localitat de Peal del Becerro (Jaén).

El Ral·li Mar d'Oliveres començava el divendres 20 de Maig amb les verificacions administratives, tècniques, i la cerimònia de Sortida a la que van assistir gran quantitat de públic.

Ja el dissabte al matí, es disputava el pròleg a dues passades i amb 6 km cadascuna en la que es decidia l'ordre de sortida de la primera Super Especial de la tarda, un circuit entre les muntanyes d'oliveres de 75 km al que se li donaven 4 voltes (300KM totals).

Va ser aquí, a la meitat de la segona volta que van perdre tot el líquid de frens i es quedaven sense aquests, moment en el que van decidir que si no perdien moltes posicions podien intentar apurar la mecànica i intentar realitzar el recorregut que els faltava sense aquests, fins que en el quilòmetre 13 de l'última volta, en passar al costat d'un dels accidentats en la carrera, per culpa d'un talús el seu Mitsubishi Montero bolcava lateralment sense causar danys greus al vehicles i a l'equip Billaubo’s.

Ja el diumenge la carrera es disputava a dues voltes i en sentit contrari, amb un total de 150km, i amb el vehicle reparat van sortir a intentar escalar alguna posició, ja de cara a aconseguir els punts pel Campionat, i el resultat va ser sorprenent.

En paraules de Díaz: “Vam fer una fi de carrera espectacular. El cotxe funcionava millor que mai, i el millor, frenava! Així que a més de divertir-nos, vam fer un resultat inimaginable per a nosaltres, sobretot després del petit accident del dissabte. Un nou podi que ens motiva a seguir endavant amb el nostre objectiu final, el Campionat de T2”.

Josep Solé i Laura Díaz són els actuals campions del Campionat Ibèric de Tot Terreny (únic equip espanyol en aconseguir un campionat internacional en vehicles 4x4) i Díaz és l'actual Campiona d'Espanya de Copilots Femenina, a més de ser els Subcampions a Espanya de la seva categoria T2.

La propera prova a les que participarà l'equip serà la prova del Campionat del Món de Ral·lis, la Baixa Aragó que es disputa aquest any a Terol al mes de juliol.