El Vilafranca guanya per primera vegada el Torneig d'Històrics!

FC Vilafranca - Badalona. Eix

Espectacular!. El Vilafranca ha inscrit aquest vespre per primera vegada el seu nom al palmarès del Torneig d'Històrics del futbol català després de superar a la final de la competició el Badalona (Segona B) a la tanda de penals (5-4) en un duel que havia acabat en empat (2-2). Ha estat una final emocionant en la que el Vilafranca, en una brillant segona part, ha aconseguit equilibrar el 0-2 que hi havia al descans i ha acabat imposant la seva llei en una tanda de penals en la que no ha errat cap dels tirs.

De fet, en el primer temps, el Badalona ha aprofitat molt bé el fet que el Vilafranca ha sortit al camp amb diversos jugadors poc habituals i ha marcat dos gols gairebé consecutius (Víctor Garcia i Serramitja) que han siuat el 0-2 en el marcador. A més, els badalonins han disposat de diverses ocasions per a ampliar distàncies en un primer acte de la final que semblava deixar sentenciat el guanyador.

En el segon temps, però, Iván Moreno ha tret a la gespa del Guinardó la seva artilleria pesada i la decoració de l'enfrontament ha canviat de manera radical. En el minut 56, Santi Triguero ha retallat diferències en una bona rematada (1-2) i ha obert el camí de l'esperança per al degà. A partir d'aquí, el Vilafranca ha seguit buscant la porteria de Brais amb insistència, però l'1-2 no s'ha mogut i qui més qui menys ja donava per perduda la final.

Però no ha estat així. En el minut 90, Dani Medina ha rematat amb el cap una passada llarga a l'interior de l'area i ha superat Brais aconseguint l'agònic empat (2-2). La final s'ha decidit llavors a la tanda de penals en la que el Vilafranca ha encertat tots els tirs i el Badalona n'ha acabat fallant un (Sergio Maestre). El 5-4 definitiu, per cert, l'ha marcat una altra vegada, com ja va fer la setmana passada davant el Reus a la Copa Catalunya, l'etern Santi Triguero.

El Vilafranca, doncs, s'ha endut cap a casa el seu primer títol del Torneig d'Històrics en un inici de temporada simplement brillant. Substitueix en el palmarès l'Hospitalet. Dimarts al municipal arriba la segona ronda de la Copa Catalunya davant.....el Badalona (!) una altra vegada. Més emocions a l'horitzó.

FC Vilafranca: Miguel Ramos (Kilian 46´), Boronat (Guti 46´), Arnau (Castillo 46´), Fontanils, Eric Via (Duran 46´), Guzmán (Jaume Jordi 92´), Oscar Hernando (Medina 46´), Boira, Adri (Josu Rodríguez 46´), Oriol Gallego (Oribe 46´), Bernat Puig (Santi Triguero 46´)

Badalona: Brais, Parera, Aleix Coch, Enric Pi (Nils 60´), Fran Grima, Maestre, Toni Lao, Víctor (Agudo 60´), Musa, Iván Guzmán (Erik 79´), Serramitja (Canelada 79´)
Arbitre: Brian Díaz Díaz (Vallès Occidental). T.G: Medina/Canelada, Maestre, Nils

Gols: 0-1 Víctor (25´); 0-2 Serramitja (31´); 1-2 Santi Triguero (56´); 2-2 Medina (90´)

Penals: 0-1 Musa; 1-1 Oribe; 1-2 Nils; 2-2 Josu Rodríguez; 2-3 Agudo; 3-3 Castillo; 3-3 falla Maestre; 3-4 Guti; 4-4 Aleix Coch; 4-5 Santi Triguero

Palmarès Torneig Històrics (2010-2016): 2010: Europa; 2011: Badalona; 2012: Santboià; 2013: Prat; 2014; Sant Andreu; 2015: Hospitalet; 2016: Vilafranca