La Parròquia-Samà Femení completa un partit majestuós a Manresa

L'equip d'Òscar Andreu va rubricar un partit on tothom va sumar, tot i anar a remolc gairebé durant 37 minuts

Joviat  - La Parròquia Samà SFA. Eix

Joviat - La Parròquia Samà SFA. Eix

Joviat 49 - La Parròquia Samà SFA 54

La Parròquia-Bàsquet Samà va jugar dissabte a Manresa contra el Joviat, un equip jove amb gran intensitat i molt d'ordre a les dues cistelles i que venia de guanyar a casa del Sant Fruitós.

El partit va començar amb un parcial de 6 a 2 a favor de les locals gràcies a tirs de llarga distància però el Samà igualava el marcador amb accions amb caràcter de cara a cistella (6-6). La intensitat defensiva de les de negre portava el partit a una exigència alta i a haver de rotar l'equip. Aquest fet, sumat a la lesió d'Elena, podia deixar minvades a les vilanovines però, una per una, les jugadores samistes van sortir a la pista donant el millor de si mateixes i aportant tant en defensa com en atac.

Les del Joviat es van avançar amb un parcial de 5 a 0, respost de manera brillant per les vilanovines amb un 0 a 6, amb atacs de bon joc amb extra-passades, per deixar el primer quart amb l'11 a 12. El partit estava molt igualat i els dos equips lluitaven per imposar el seu estil de joc.

En el següent període, després d'un intercanvi de cistelles, les locals van dominar el marcador amb un 8 a 0 (21-14) al minut 7. Tot i així, La Parròquia no deixava de treballar, però l'encert es decantava a favor d'un Joviat que semblava que obria una important escletxa. Els tirs lliures i un triple en l'últim atac vermell ajustava el resultat en un 25 a 21 a la mitja part.

A la represa, el partit continuava a un gran nivell. Dos equips amb un treball constant i amb molta serietat lluitaven per imposar-se al rival. Els primers minuts el Samà va ser capaç d'anotar amb bons percentatges i al minut 7 havia endossat un 4 a 9 i, amb un altre triple, es posava 1 punt per davant. En aquest moment les de Manresa van reaccionar i amb 8 a 4 i amb 100% de tirs lliures tornaven a dominar el marcador (37-34).

Restaven 10 minuts i tot per decidir. Una primera acció local amb un 2 més un i les manresanes marxaven 40 a 34. A partir d'aquí, i fins al minut 7, intercanvi de cistelles amb un Joviat sempre per davant i amb el partit que se li posava difícil a l'equip d'Òscar Andreu.

El fet d'haver mantingut el magnífic nivell d'exigència i sense haver-li perdut en cap moment la cara al partit, va fer que arribés la inspiració en l'encert ofensiu i amb un 2 a 12 espectacular en els darrers tres minuts, el Samà capgirava el marcador i s'emportava una VICTÒRIA en lletres majúscules. Majúscula per la categoria que va mostrar el rival en tot moment, per l'aportació de cadascuna de les jugadores i per no perdre la cara al partit tot i anar per sota en la gran major part de l'encontre.

Aquest dissabte a les 18 h al CEM Isaac Gálvez, la Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova jugarà contra el Bàsquet Femení Cornellà. Una altra oportunitat per posar l'equip a prova.

Anotacions: LAIA (11) - ANDREA (2) - CERES (0) - ANIRA (2) - ANNA (2) - IRENE (8) - JUDITH (6) - LAURA (7) - ELI (4) - ELENA (0) - MARINA (10) - VALAYA (2)

Parcials: 11-12 / 14-9 / 12-13 / 12-20