El Consher Mata regala el partit al primer quart

El Bàsquet Ribes va pagar amb la derrota un dels pitjors primers quarts que es recorden. I no serveix d'excusa haver d'anar a jugar a Les Roquetes. Una mala sortida (0-10 minut 5), va deixar l'equip a mans del rival, que va saber aprofitar la falta de reacció dels ribetans trobant llançaments alliberats (7 triples a la primera meitat) i dominant el rebot a plaer - el Ribes va cedir fins a 13 rebots ofensius al primer temps, donant l'oportunitat als visitants a llençar a cistella fins a 41 vegades en 20 minuts sense comptar els tirs lliures. El temps mort obligat no va tenir l'efecte desitjat i els jugadors visitants van ampliar l'avantatge fins al 10-30 del final del primer quart, passant per moments que fregaven el ridícul (2-22).

Tot i la situació crítica, la reacció encara va trigar una mica a arribar. El Bàsquet Ribes va tocar fons al posar-se 27 punts a sota, però va saber canviar el panorama. A partir de la defensa, va anar superant les dificultats (2 de 25 en triples, fallant els 20 primers) i llimant l'avantatge mica en mica (29-45 minut 20, 51-60 minut 30) a base d'igualar el rebot i rebaixar l'encert rival.

A l'últim període, tot i anotar primer, els jugadors de Toni Segarra van començar a notar el cansament. Totalment negats des de l'exterior, van desaprofitar els 4 minuts que La Palma va estar sense anotar. Les primeres decisions polèmiques de la parella arbitral van començar a descentrar els ribetans, que tot i mantenir a ratlla els anotadors visitants, xocaven una i altra vegada contra la defensa rival. Els minuts passaven i conforme el final s'acostava el Ribes estava més nerviós i La Palma més sencer.

Tot i així, els dos únics triples dels ribetans van posar el partit en un puny, i es va arribar a l'últim minut amb el Construccions Consher Mata només 4 punts a sota. L'equip va fer una altra bona defensa, però el rebot, de la mateixa manera que la setmana anterior a Sant Joan Despí, va caure a mans visitants. Aixó va obligar als blaus a buscar la falta desesperadament, i llavors van aparèixer els àrbitres per castigar amb dues antiesportives els últims intents per mantenir-se amb opcions de guanyar.

Cal destacar que el partit es va jugar a Les Roquetes perquè el pavelló de Sant Pere de Ribes, degut a una avaria mecànica, té una de les dues cistelles molt per sobre de l'alçada reglamentària des de fa més de 10 dies. Avui dimecres 19 la incidència encara no ha estat ni analitzada per l'empresa ni per l'ajuntament, així que l'equip segueix entrenant en condicions anormals.

La multa de la Federació Catalana de Bàsquet per canviar els partits dels dos sèniors va pujar a 400€.

Bàsquet Ribes: Martrat, Miró 8, Villar 13, Manel 6, Jaume 12, Miki 10, Rafel 1, Josep 19, Pol, Òscar 2 i Pérez.