La Parròquia-Samà no dona opcions al Bàsquet Ribes en el derbi de primera catalana

SENIOR MASCULÍ “A” (1a categoria catalana G01)
La Parròquia-Samà Vilanova ‘A’ 88 –  Bàsquet Ribes 67

CB Samà:  Piñol (-), Vila (10), Morales (4), Epifanio (7), Zanca (9), Carreras (14), Moreno (9), Artigas (11), Pujadas (-), Liao (18), Burcet (2), i Calvo (5)

Parcials: 23-13, 17-18, 30-9, 19-27

La Parròquia-Samà, tenia dissabte a la tarda un partit amb alt contingut emotiu. Es tractava del derbi comarcal contra el Bàsquet Ribes. Els dos equip es presentaven al CEM Isaac Gálvez amb balanç positiu pel Ribetans (4-3), mentre que els Vilanovins ho feien amb un preocupant 3-4.

Els homes de Xavi Canales sortien ja des de el minut 1 molt endollats al partit, especialment en defensa, però acompanyats aquest cop d’encert en atac encaixant en aquests primers 10 minuts tan sols 13 punts i anotant 23 punts en atac en una clara demostració de poder.

En iniciar-se el segon quart, el Ribes aconseguia refer-se i amb un parcial de 2-8 es posava en el partit, reduint l’avantatge local a tant sols 4 punts, 25-21 desprès de 4 minuts disputats. Els de La Cerveseria La Parròquia no es deixaven sorprendre i aconseguien eixamplar l’avantatge fins els 9 punts (40-31) a la mitja part, desprès de reaccionar a cop de triple.

La primera part dels de la Cerveseria La Parròquia havia estat realment bona, però no lo suficient per posar terra de per mig davant d’un Ribes combatiu.

L’inici del tercer quart va ser demolidor per part dels vermells, en 4 minuts endossava un parcial de 12-2, que feia que en el lluminós es veies fins a les hores la màxima diferència pels del Samà, 52-33. 19 punts d’avantatge que desprès d’una petita reacció del Bàsquet Ribes de 0-4, s’incrementaven fins els 30 a la fi del tercer període 70-40. L’equip de Xavi Canales infringia un sever càstig a la cistella visitant i aconseguia desactivar l’atac visitant una i un altre vegada en un tercer quart de somni dels Vilanovins.

La diferencia era insalvable pel Bàsquet Ribes a falta de 10 minuts i només la relaxació final dels Vilanovins i l’encert en els últims minuts de Josep Agustí, va fer que la diferencia final fos de 21 punts, amb un marcador definitiu de 88-67.

El preinfantil Masculí del Samà realitza el partit més complet a nivell A

C.B PRAT  87 - PIMA BÀSQUET SAMÀ, 64

El Preinfantil Masculí del Samà es va desplaçar dissabte al Prat. Els primers instants de l'encontre contra els del Baix Llobregat ja anunciaven que seria un partit trepidant i molt emocionant. Els samistes, tot i les baixes, volien donar la sorpresa i no es conformaven en fer un bon partit, volien la victòria i així va ser durant els primers sis períodes. Alternances en el marcador, joc vistós per part dels dos equips i sobretot intensitat, molta intensitat.

Els del Prat, molt més superiors físicament, agafaven els primers avantatges de quatre punts gràcies a segones oportunitats en el rebot. El Preinfantil de Bernat Zambrano, un equip baixet, va jugar aquest partit sense el seu jugador més alt i patia en defensa, sobretot en el control del rebot. Tot i així tots els vilanovins seguien donant la cara. Agressius, dinàmics, valents i motivats.

Malauradament, les faltes personals van passar factura, la defensa ja no era tan agressiva i el rival ho va aprofitar per escapar-se al marcador just en els instants finals. Tot i la derrota, l'equip segueix aprenent molt d'aquesta categoria i competint al màxim.

Primera victòria del Mini Masculí B del Samà gràcies a l'esforç

CB SITGES 32 - SAMÀ VILANOVA MMB 54

Dissabte dia 6 de novembre, el Mini Masculí B del Samà visitava la pista del CB Sitges. S'enfrontaven els dos únics equips de la competició que no havien aconseguit sumar cap victòria en la primera volta de la primera fase, que finalitzava aquest cap de setmana. Els vilanovins sabien que tenien opcions de guanyar i no volien deixar escapar aquesta oportunitat.

Els jugadors del Mini B van sortir a la pista amb moltes ganes, convençuts i valents en atac. Això els permetia trobar bones opcions per finalitzar a cistella i anotar però l'equip local també aconseguia convertir contraatacs fàcils que els de vermell no aconseguien aturar. Màxima igualtat en els dos primers períodes que finalitzaven 18-18 al marcador.

Va ser en el tercer període quan els samistes van fer un pas endavant i, gràcies a una defensa més sòlida i un atac molt ordenat, aconseguien recuperar pilotes i anotar amb facilitat. Això els hi proporcionava un petit avantatge en el marcador que a poc a poc s'aniria eixamplant fins a la diferència del resultat final.

Així, els jugadors entrenats per Laia Torres i Xènia Cortijo sumaven la primera victòria, un premi al treball i a l'esforç diari. Els samistes seguiran treballant per millorar en els diferents aspectes del joc per poder ser més competitius la segona volta de la competició.

CB SAMÀ: Jan, Max, Paul, Martí, Víctor Muñoz, Marc, Hèctor, Ian, Àlex, David I Daniel.
NO juguen: Víctor Perat i Gerard.