Victòria èpica de La Parròquia-Samà Femení a la tercera pròrroga

L'equip d'Òscar Andreu van saber jugar un partit de gran igualtat amb serenitat i calma

CB Morell - La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova. Sílvia Díaz

CB Morell 73 - La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova 77

La Parròquia-Bàsquet Samà jugava aquest diumenge a fora, contra el CB Morell. Els dos equips arribaven amb el mateix nombre de partits guanyats i perduts i amb puntuacions molt semblants. Per tant, es preveia un partit igualat amb grans defenses.

El partit va començar amb l'encert local i les vilanovines -tot i atacar amb criteri- no trobaven la cistella. Al minut 4 encara manava el 4 a 0 de les blanc-i-blaves. Tot i així les samistes demostraven serenitat i seguien convençudes del seu treball. A partir del minut 5 va arribar un 3 a 17 per les vermelles quan la línia exterior va començar a afinar la punteria i a pujar el ritme ofensiu.

El segon període va començar amb un altre triple de les samistes i s'arribava a la màxima diferència (20 a 10 al minut 2). A partir d'aquí les jugadores d'Òscar Andreu van cometre errades defensives a causa de l'excés de joventut a pista i el Morell va castigar amb un parcial de 10 a 0 i va empatar el partit. En els darrers 4 minuts del període hi va haver un bon nivell de bàsquet sobre la pista amb un gran encert en el tir exterior. S'arribava a la mitja part amb un sol punt d'avantatge per les vilanovines.

A la represa, màxima igualtat sobre la pista. En aquest període les defenses van manar per damunt dels atacs i només picant molta pedra s'aconseguia anotar. En el minut 7 del quart les locals guanyaven de 4, però tres accions consecutives d'un Samà concentrat deixava el 39 a 37 al marcador.

Últims 10 minuts del temps reglamentari i tot per decidir. En aquest període el domini en el resultat era vermell amb no més de 5 punts de diferència, però les locals amb accions individuals de qualitat van ser capaces de donar-li la volta i es van posar 4 amunt quan faltava menys d'1 minut. Aquí La Parròquia va tirar d'ofici i amb gran serenitat van empatar el partit a 53.

Final dels quaranta minuts i començava la primera pròrroga. Un 2 a 7 en els primers dos minuts però les samistes no van poder tancar el partit gràcies a la tenacitat local.

Començava la segona pròrroga amb empat a 63. Les samistes anaven canviant les variants ofensives i es tornaven a avançar amb un 69 a 65 però, en el darrer minut, un cop més, les locals anotaven de tirs lliures i amb una entrada a cistella complicadíssima van tornar a empatar.

Inici de la tercera i definitiva pròrroga amb l'empat a 69. Un Samà més fresc físicament i, sobretot, més serè va continuar buscant variants ofensives i amb 8 a 4 es va emportar el partit.

Victòria èpica contra un rocós Morell que serveix per marxar de vacances sumant bones sensacions. L'equip deixa la competició amb 7 victòries i 5 derrotes. La Parròquia d'aquesta temporada segueix amb la mateixa essència i treballant internament per readaptar-se a la nova realitat de jugadores. Cada cop més virtuts en atac que se sumen a una sòlida defensa que s'haurà de seguir mantenint amb fermesa.

A la tornada de festes, La Parròquia-Bàsquet Samà s'enfrontarà el diumenge 15 de gener a les 19.45 h en el partit de l'exili a Sitges, contra el totpoderós líder, el CE Molins de Rei.

Anotacions: LAIA (13) - ANNA (3) - ANIRA (19) - ANDREA (0) - JUDITH (7) - IRENE (5) - LAURA (12) - ELI (8) - ELENA (4) - MARINA (0) - VALAYA (6.)

Parcials: 8-17 / 20-12 / 9-10 / 16-14 / 10-10 / 6-6 / 8-4