El Consher Mata segueix desorientat

Una altra sortida nefasta, una remuntada sense precedents, i un final de partit incomprensible. El Consher Mata fa firmar dissabte passat un dels partits més estanys que es recorden, demostrant altre cop, però aquesta vegada de manera exagerada, que és capaç del millor i del pitjor. Derrota especialment dolorosa la que va patir dissabte passat el Sènior A del Bàsquet Ribes davant un rival amb les coses clares i que cada vegada està més sòlid.

Per desgràcia no és notícia que l'equip surti adormit, espès d'idees i lent en defensa. Això ja ha costat alguna derrota contra rivals directes. El de dissabte, l'Àguiles de Santa Coloma de Queralt, arribava sense conèixer la victòria com a visitant, però com que s'ha mostrat imbatible a casa transita còmodament per la zona tranquil·la, tot i ser un equip que venia de 2a Catalana.

Ja des del minut 0, però, la diferència entre els dos equips semblava molt més gran del que deia a la classificació. Els visitants començaven sense oposició sota els taulers (4-10, minuts 5), i remataven després des de l'exterior amb quatre triples. En total, 8-26 de parcial al primer quart i el Ribes obligat, una vegada més, a recórrer a l'èpica per optar a la victòria. Però dissabte la inspiració semblava haver-se quedat fora del pavelló. El segon quart només va servir perquè al Ribes se li seguissin veient les vergonyes i l'Àguiles, amb constància, aprofités la dèbil defensa local per seguir dessagnant el rival. Així s'arribava al final del primer temps amb els visitants 21 punts amunt (26-47).

La reacció tampoc va arribar al tercer temps, on el guió va ser molt semblant al del segon quart. Segur de sí mateix, l'equip visitant va eixamplar la diferència guardant-se els millors jugadors a la banqueta.

Fins i tot va provar una defensa zonal de sortida a l'últim quart, cosa que junt amb el canvi defensiu del Ribes - més per millorar la imatge que per treure'n algun profit real - va resultar decisiu perquè passés l'impossible. Primer va caure un triple de Pol Alavedra, després, dos d'Adrià Miró i un altre d'Òscar Guiu. Parcial de 12-0 que va obligar al tècnic visitant a tornar a la defensa individual. La resposta local no va variar: dos triples més de Josep Agustí, un altre bàsquet i nervis entre els visitants, que eren sancionats amb una tècnica. El Ribes fallava el tir lliure però a la jugada següent, Òscar Guiu tornava a castigar des dels 6'75. La pressió tota la pista seguia funcionant i l'Àguiles rebia encara tres bàsquets més abans de reaccionar. En total, parcial de 30 a 2 en 7 minuts, i el que ningú no hauria gosat predir mai: el Ribes tenia el partit a les mans (71-68 minut 37). L'Àguiles empatava des de la línia de tres, però el Consher Mata contestava de les mans de Josep Agustí per posar el 73-71.

Restaven 3 minuts i a més, el Ribes encara no havia fet cap falta en el quart. Podia pujar la intensitat defensiva per evitar qualsevol acció clara de bàsquet. Però no. Després de rebre un triple (73-76), l'equip va tornar a desaparèixer i va rebre un parcial de 0-17 en els últims dos minuts que hauria de ser, de cara a la resta de la temporada, més que una lliçó un càstig just a la manca de sacrifici i concentració que tot sovint mostra l'equip.