Segona Catalana

Cop d'autoritat d'un Vendrell que va llançat cap a l'ascens de categoria

Els taronges superen 73-52, al Valls B, tercer classificat, en un partit, on es mostren molt superiors

Banqueta de l'AB Vendrell. Eix

Nova victòria dels vendrellencs, que van donar un cop d’autoritat a la classificació, després de superar, en un gran partit, al tercer classificat, el Valls B, pel resultat de 73-52, un equip que arribava en una gran dinàmica, però, que a l’hora de la veritat, no va tenir arguments per contestar la superioritat dels locals.

Després de dos terços de lliga disputats, queden deu partits pel final, els de Marc Rovirosa, estan en immillorable posició per aconseguir l’ascens a final de temporada, lideren la taula amb un balanç de 18-2, amb dos victòries d’avantatge respecte al Prat i quatre de marge, amb els equips que marquen l’ascens, el Valls B, els Monjos i el Tecla Sala, que visitaran els taronges el proper dissabte. El partit començava, amb un Vendrell molt endollat, que avisava de les seves intencions, parcial de 8-2 als 3’, de tota manera, els vallencs responien, amb la mateixa moneda, parcial de 0-8, en uns minuts on la defensa visitant es va imposar,  que li donava 8-10, la volta al marcador; dos triples consecutius, d’Alejandro Cereto, molt encertat tot l’encontre, donava als seus, la iniciativa, 14-11 a la fi del primer quart. Un triple dels visitants a l’inici del segon període, els tornava a donar avantatge, 14-15, a partir d’aquí, la defensa dels del Baix Penedès, molt intensa, ofegava el joc del Valls; per contra, l’encert de Jordi Nieto i els punts dins la pintura de Yeison Colon, provocaven un parcial de 13-2, en quatre minuts, que suposava un 27-17, que els locals mantindrien, 31-23, al arribar al descans.

El tercer quart va ser el definitiu, la gran defensa dels taronges, collava una vegada i un altre als de l’Alt Camp, que veien, com dos triples inicials de Marc Molina i Lluís Casado, deixaven un 37-23, després, la circulació  de pilota i la presa de bones decisions, sumat a la feina al darrere, encarrilaven el matx, amb el 47-32, al final d’aquest tercer període, que els del Vendrell s’emportaven, després d’un parcial global de 16-9.

El darrer quart, va seguir la mateixa tònica, un conjunt local superior, davant un equip vallenc que volia i no podia, en uns primers minuts, on deu punts pràcticament consecutius d’Omar Francisco, tallaven qualsevol reacció visitant i sentenciaven el lluminós, amb el 59-40, a manca de quatre minuts pel final. La defensa va guiar l’equip vendrellenc cap un altre triomf, en una actuació coral, on tots els jugadors van ratllar a un gran nivell. El proper dissabte, els de Coma-ruga, tenen un altre compromís de nivell, visitaran la pista del Tecla Sala, un dels equips que marquen l’ascens de categoria, i on un resultat positiu, seria pràcticament, definitiu per la classificació.

AB Vendrell: Molina (13), Francisco (17), Casado (5), Mateu (11), Thiam (2), Cereto (14), Alcón (2), Luna, Nieto (5), Colon (4) i Gabaldón.

Parcials: 14-11, 17-12 (31-23), 16-9 (47-32), 26-20 (73-52).