Copa CERS

Cauen amb el cap ben alt

Lluis Ferrer va ser l'autor els 3 gols del Patí Vilafranca. PT

El Cafès Novell CP Vilafanca, no va poder obtenir el bitllet per la F4 de la Copa de la Cers, ja que va perdre davant el mateix rival que va perdre la final de l’any passat, el OC Barcelos. I igual que l’any passat, el Patí també va tenir encontra un arbitratge bastant casolà que va perjudicar a l’equip penedesenc. Probablement, i igual que ara fa 10 mesos, els àrbitres italians (Carmazzi i Barbarissi) potser van arbitrar condicionats.

Cal destacar i agraïr a la cinquantena d’aficionats vilafranquins que es van desplaçar fins a Barcelos per animar i donar suport a l’equip en tot moment.

El partit va començar molt intens, amb un Vilafranca, molt ben posicionat en defensa i creant oportunitats en atac. Els portuguesos també intentaven les seves jugades, buscant un Reinaldo Ventura molt actiu, però totes les jugades eren interceptades per la defensa vilafranquina. Però en el minut 12 de partit, un xut de Guimaraes, es va escolar a la porteria del porter vilafranquí David Arellano, posant el 1 a 0 en el marcador. El Patí va voler reaccionar demanant temps mort. Però ens àrbitres van començar a mostrar el seu arbitratge casolà, i en el minut 15 de partit, van mostrar una targeta blava a Marc Palau. La corresponent falta directa la va transformar Luis Querido (2-0). El Patí no es va venir avall, sinó tot el contrari, i atacava amb molt de perill a la porteria de Ricardo Silva. A manca de 3 segons els àrbitres van xiular una falta directa favorable al Cafès Novell, per targeta blava a un jugador del Barcelos. Quedaven 3 segons, i els àrbitres van dir que no, que el temps era a zero i que l’únic que podia fer el Vilafranca era xutar, perquè no van voler posar el corno a tres segons, que és quan van xiular la falta. La falta la va xutar Marc Palau, i, el seu xut va sortir per centímetres a l’esquerra de la porteria portuguesa. Amb el 2 a 0 es va acabar la mitja part.

A la represa, el Patí buscava el gol, per tornar a deixar les coses al seu lloc, però al minut 2 de la segona part, una errada defensiva va deixar a Reinaldo Ventura totalment sol, i va fer el 3 a 0. A partir d’aquest moment els àrbitres van anar a matar el partit, perquè el Patí Vilafranca ja no tingués opcions de fer res, i van començar a xiular faltes d’equip en contra el Vilafranca, i en el minut 4 d’aquesta segona part el Vilafranca va arribar a les 10 faltes per només 4 el Barcelos. La posterior falta directe la va transformar Alvarinho en el 4 a 0. En el minut 8, els àrbitres van xiular un penal inexistent a l’area vilafranquina, Querido, el va xutar, i va fer el 5 a 0. El Vilafranca es veia impotent, com els àrbitres no els deixaven jugar. Un minut després van ensenyar una targeta blava a Jordi Galan, deixant el Vilafranca una altre cop amb tres, i el Barcelos amb una nova falta directa, que en aquest cas Alvarinho va errar el llençament. Els minuts pasaven i el Barcelos atacava, però un encertat David Arellano, aturava les boles que li arribaven, els vilafranquins es desesperaven, al veure el joc dur dels portuguesos i que els àrbitres no xiulaven cap falta, i tampoc un penal clar a dins de l’àrea portuguesa, quan Luis Querido va parar clarament una bola amb el peu.

En el minut 17, els àrbitres van xiular un penal favorable als de la Capital del Vi, i on Lluís Ferrer va fer el primer gol vilafranquí. En el mateix minut, de nou els àrbitres van expulsar a Marc Palau, en una falta molt dubtosa a la tanca. De nou, el Patí es quedava amb tres jugadors. La posterior falta la va xutar Reinaldo Ventura, i el seu xut va anar a fora, i David Arellano va desviar en segona instància la bola, però els de Barcelos van aprofitar la superioritat per fer el sisè gol. El Patí no es va donar mai per vençut, i va jugar fins al final, tot i les dificultats que va tenir, on per exemple, en una jugada, Marc Vázquez, va ser clarament empès a l’interior de l’àrea portuguesa, i els àrbitres van xiular una falta fora l’àrea, amb totes les queixes de la banqueta vilafranquina. El Patí va donar la cara en tot moment, i de nou Lluis Ferrer va fer el segon gol vilafranquí, a manca de 2 minuts per acabar. Els vilafranquins ho seguien intentant, tot era molt difícil i només feien que atacar, amb Lluis Ferrer i Joan Vázquez com a homes més perillosos del Vilafranca a l’interior de l’àrea portguesa. A manca de un minut i mig, Lluis Ferrer agafa la bola i essent a l’interior de l’àrea local, els portuguesos li etziben un cop d’estic que es va sentir a tot el pavelló, i els àrbitres no van xiular res, davant les protestes de tots els vilafranquins al pavelló. En la següent jugada, els àrbitres van xiular una penal favorable al Vilafranca en una jugada que els defenses portuguesos no van fer res, probablement els colegiats s’ho van repensar, i per compensar l’anterior que no havien xiulat. L’encarregat de llençar-lo va ser el mateix Lluis Ferrer, el seu xut es va estavellar a les guardes del porter local, però en la segona opció va superar al porter portuguès i va posar el definitiu 6 a 3, amb què es va acabar el partit.

El Patí va està en tot moment en el partit, fins que els àrbitres van ser el sisè jugador local i amb aquestes circumstàncies en contra, és molt difícil guanyar.

Com a anècdota i reafirmant els dubtosos arbitratges patits a Barcelos, fins i tot en una jugada que Reinaldo Ventura es va acostar a la zona de l’àrea vilafranquina, on els jugadors del Patí parlant amb el mateix jugador portuguès, se li va dir que jugar a la pista del Barcelos era molt complicat, perquè els àrbitres no pitàven equànimament i que tant lo de l’any passat a la final de la Cers, com en el partit d’ahir, semblava una un robatori, ell va contestar dient que “sí teneis razón, pero esto no depende de mi”, reconeixent que el Cafès Novell Vilafranca, tenia raó en les seves queixes.

Ara el Patí s’ha de centrar en la lliga, ja que el proper cap de setmana té un desplaçament molt important a la pista de l’Alcoi.

OC BARCELOS: Silva, Ventura, Costa, Alvarinho, Querido –cinc inicial- Vieira, Guiamaraes, Sousa

CP VILAFRANCA: Arellano, Galan, J. Vázquez, Sánchez i Rodríguez –cinc inicial- M. Vázquez, Palau, Cusachs i Ferrer