Segona Catalana

S'emporta un partit irregular, després d'una pròrroga i s'acosta més a l'ascens

Els taronges superen 74-76 al Cornellà B, en un partit amb un final a cara o creu

El sènior femení s’emporta el derbi comarcal davant el Calafell

Cornellà B - AB Vendrell. Eix

Quan un equip porta una dinàmica positiva, tot li surt de cara, i això és el que li va passar al conjunt vendrellenc a la pista del Cornellà B, on es va emportar una victòria, per 74-76, molt valuosa, Prat i Valls B rivals directes van perdre, després d’un partit irregular dels visitants, dominat molts minuts pels locals,  que van saber lligar el triomf en una vibrant pròrroga. Un resultat que apropa una mica més als de Marc Rovirosa, a l’ascens, amb un balanç de 21-2, avantatgen en quatre victòries als Monjos, tercer, equip que encara han de visitar i que marca les posicions d’ascens directe, a set jornades per acabar la lliga.

El partit començava amb un equip local, molt intens, que després de dos triples agafava la iniciativa, encara que vuit punts, pràcticament consecutius de Marc Molina, ajustaven 15-14, el resultat, al final del primer quart. En el segon període, la igualtat es mantenia, amb un Cornellà més incisiu davant un conjunt vendrellenc tou, que deixava el domini al seu rival, 23-21 a quatre minuts de tancar el quart; però, en uns minuts d’encert, el líder, va clavar un parcial de 2-8, que capgirava 25-29 el lluminós, un triple de Yero Thiam, deixava un 29-33 al descans. A la represa, els del Baix Penedès, estiraven el marcador fins el 31-39, però, la falta d’intensitat i les errades, facilitaven el joc dels locals, que clavaven un parcial de 12-3, amb un Vendrell amb l’atac travat, que els donava la iniciativa 43-42, un tercer quart que es tancava amb un 48-46, després de que els del Baix Llobregat, el dominessin per 19-13, que ho deixava tot obert de cara al període final.

El darrer quart va ser vibrant, amb un conjunt local que tornava a manar, parcial de 9-4 i 57-50 a set minuts del final, que complicava el partit; però, els taronges, són un equip amb caràcter i el van treure quan més falta feia, parcial de 2-10, amb més intensitat defensiva, Oriol Mateu, Omar Francisco i Molina produint en atac, capgiraven 59-60 el resultat. El final va ser molt ajustat i després de dos tirs lliures anotats pels visitants,67-67, els locals van tenir l’última possessió amb quinze segons per jugar-se, que no van aprofitar, per la gran defensa del Vendrell, que enviava el matx a la pròrroga. 7

Al temps extra, els vendrellencs van sortir més concentrats i prenien la iniciativa, 67-71, els de Cornellà de Llobregat, però, s’acostaven 70-71, gràcies als tirs lliures; un triple providencial d’Omar Francisco, donava un 70-74 als visitants, que seria definitiu, tot i que encara quedaven dos minuts, la gran defensa dels vendrellencs i dos tirs lliures d’Alejandro Cereto a pocs segons de la fi, certificaven un nou triomf, en un dia, on els taronges, no van lluir com altres vegades, però, van saber treure un resultat positiu, que els deixa més a prop de l’objectiu. Diumenge, visitarà Coma-ruga, el Manyanet Reus, un altre oportunitat per segui sumant victòries.

AB Vendrell: Molina (16), Francisco (18), Casado,  Mateu (12), Thiam (7), Cereto (10), Luna (6), Nieto (5), Alcon (2).

Parcials: 15-14, 14-19 (29-33), 19-13 (48-46), 19-21 (67-67), 7-9 (74-76).

El sènior femení aconseguia la segona victòria de la fase d’ascens a segona catalana femenina, al superar per 43-50 al Calafell, en el derbi comarcal de la categoria. En un partit igualat, les taronges van saber jugar millor el tram final, per emportar-se una victòria de prestigi, que donarà moral a un equip malmès per les lesions. Amb aquest resultat, les d’Eric Blai, es situen en cinquè lloc, amb un balanç de 2-3, amb un partit pendent. Diumenge, rebran la visita de l’Àguiles, líder fins al moment.