Bàsquet Ribes

Bàsquet Ribes "A" - La Parròquia-Samà SMA. Sílvia Díaz

1a categoria catalana Grup 01
Bàsquet Ribes "A" 62 - La Parròquia-Samà SMA 70

La Parròquia-Samà tenia dissabte a la tarda un partit amb alt contingut emotiu. Es tractava del derbi comarcal contra el Bàsquet Ribes. Els dos equips es presentaven al pavelló municipal de Sant Pere de Ribes amb balanços ben diferents: positiu pels Vilanovins (15-7), mentre que els Ribetans ho feien amb 8-14.

Els homes de Xavi Canales sortien ja des del minut 1 molt endollats al partit, especialment en defensa, però acompanyats aquest cop d'encert en atac encaixant en aquests primers 10 minuts tan sols 10 punts i anotant-ne 23 en atac, en una clara demostració de poder, comandats per un Jaume Zanca que feia un estrip en aquest quart a la defensa ribetana.

En iniciar-se el segon quart, el Ribes no aconseguia refer-se i amb un parcial de 7-14 els de la Cerveseria La Parròquia s'enfilaven fins als 20 punts de diferència. El Bàsquet Samà no es deixava sorprendre i aconseguia mantenir aquest avantatge fins al final del segon quart, 25-44.

La primera part dels de la Cerveseria La Parròquia havia estat realment bona, ficant terra de per mig, però ni de bon tros, definitiva, ja que els partits tenen una durada de 40 minuts.

La diferència no era insalvable pel Bàsquet Ribes i els locals reaccionava a la represa amb un parcial de 7-0 en dos minuts. L'aparició en aquell moment de Mariano Epifanio però, va fer esvair de moment la remuntada, tornant de nou als 19 punts de marge quan faltaven 10 minuts: 41-60.
La Parròquia donava el partit per dat i beneït, i no era així, ja que quedaven per endavant 10 minuts.
El Ribes aconseguia refer-se i amb un parcial de 17-4 en sis minuts i amb 5 triples anotats (algun d'ells amb molta fortuna) escurçava les diferències en el marcador i es posava en el partit, reduint l'avantatge a tan sols 6 punts, 60-66. Lluny de posar-se nerviós el conjunt de la capital del Garraf es refeia i acabava guanyant el partit per 62-70.

El pròxim partit dels vilanovins és dissabte a les 19.45 h contra el C.E. MARISTES SANTS-LES CORTS, un equip de la part baixa de la classificació. Als homes de Xavi Canales només els val la victòria si es vol continuar aspirant a les places d'ascens.

CB Samà: Piñol (2), Vila (4), Fernandez (-), Epifanio (13), Zanca (14), Carreras (13), Moreno (10), Artigas (8), Pujadas (-), Liao (2), Rodríguez (2) i Calvo (2)

Parcials: 10-23, 15-21, 16-16, 21-10