L'AB Vendrell supera al Sant Andreu i té l'ascens a una victòria

Si els taronges guanyen a la pista dels Monjos, en el proper partit, aconseguiran l’ascens a primera catalana

AB Vendrell - CB Sant Andreu. Eix

Els vendrellencs tenen l’ascens a tocar, ara sí, després de derrotar, aquest passat dissabte al Sant Andreu, pel resultat de 66-53, en un partit que es va decidir en el segon temps. Si els del Vendrell surten guanyadors de la pista dels Monjos, segon classificat,  la propera jornada, aconseguiran l’ascens de categoria, tindrien quatre victòries de marge, respecte al tercer classificat, quan quedarien tres jornades per disputar-se. En cas de derrota, els taronges, haurien d’esperar una jornada més per certificar l’ascens, sempre i quan guanyessin el seu partit. A manca de quatre jornades per acabar la competició, els de Marc Rovirosa, lideren la taula amb un balanç de 23-3, amb tres victòries de marge respecte als Monjos i  Prat, equips que marquen la zona d’ascens directe.

El partit davant el Sant Andreu no va ser fàcil, els visitants, immersos en eludir la promoció de descens, van plantejar un partit amb una defensa zonal, que dificultava l’atac dels locals, que abusaven del llançament de tres punts, en un primer quart travat que es tancava amb un 13-14 al marcador. En el segon període, els del Baix Penedès, amb una millor circulació de pilota, trobaven bones posicions de llançament, que es van traduir en quatre triples convertits, que trencaven la defensa dels visitants, i els donaven la iniciativa al lluminós; de tota manera, els de Sant Andreu de la Barca, aprofitant les segones opcions que els hi donava el rebot ofensiu, es mantenien ben a prop, 31-26, al arribar al descans.

A la represa, els taronges van sortir a totes, amb una defensa més intensa, i ràpides transicions, van poder desplegar el seu millor joc, sumant tres triples més, Casado, Francisco i Molina, que trencaven el marcador, davant un Sant Andreu que es va veure superat, per la superioritat local, en un tercer quart que deixava un parcial de 19-10, que suposava el 50-36, a la fi del mateix. Dos nous triples més, dels del Vendrell, anotats per Omar Francisco i Yeison Colon, a l’inici de l’últim període, eixamplaven la diferència 56-39, malgrat que després, els locals es relaxessin , dos punts anotats en quatre minuts, els visitants no ho van aprofitar per acostar-se 58-46, a quatre minuts de la fi; en un final de partit plàcid pels vendrellencs, 65-48 a poc menys de dos minuts per la botzina final.

Nova victòria, que demostra que quan l’equip posa els cinc sentits, pocs rivals li poden fer ombra en aqueta categoria. El proper partit, es jugarà després de pasqua, i serà el derbi penedesenc a la pista dels Monjos, la primera final, per aconseguir l’ascens a primera catalana.

AB Vendrell: Alcón (2), Mateu (10), Nieto, Colon (9), Francisco (15), Cereto (5), Molina (12), Gabaldón, Luna (1), Casado (8), Trouvé (4).

Parcials: 13-14, 18-12 (31-26), 19-10 (50-36), 16-17 (66-53).

Gran victòria del sènior femení a la pista del Puigcerver Reus

El sènior femení, aconseguia una important victòria a la pista del Puigcerver Reus, pel resultat de 37-53, en un partit dominat per les taronges, que es van sobreposar a les baixes per lesió i a les condicions de la pista, descoberta, en un matx molt treballat per les visitants. Per altra banda, dijous passat, les vendrellenques perdien per 37-51 davant el Morell B, un partit que tenien aplaçat. Amb aquets resultats, les d’Eric Blai, es situen en cinquena posició, amb un balanç de 3-6, en aquesta fase d’ascens a segona catalana femenina.