1a categoria catalana, grup 01

La Parròquia Samà Masculí sap patir i guanya un partit tirant de defensa

Plantilla del sènior masculí del CB Samà. Sílvia Díaz

CB Tarragona B 50 - La Parròquia-Samà Vilanova A 51

La Parròquia-Samà, jugava diumenge a la tarda un partit extremadament important, de cara a mantenir intactes les aspiracions de pujar de categoria. Davant tenia el conjunt del CBT, ubicat a la zona tranquil·la de la classificació, però que encara no ha segellat la permanència matemàtica. Els tarragonins s'havien mostrat irregulars durant la temporada, guanyant a equips com el Molins i l'Almeda a domicili però perdent a casa partits a priori assequibles. El CBT es converteix en molt perillós donades les seves característiques (molt intens) i la seva pista, tot un clàssic del bàsquet Català.

L'equip de Canales es presentava al Serrallo amb tots els jugadors sèniors disponibles, una bona notícia pel primer equip de la capital del Garraf, donada la importància de l'encontre i la duresa que els esperava pel part del conjunt local (pel físic dels seus jugadors i perquè pressiona constantment).

El Tarragona es presentava a tan sols una victòria de la permanència, i encadenant dues victòries consecutives, però l'estat de forma i anímic dels vilanovins després de 4 victòries consecutives era molt bo.

Ja des de l'inici, cosa poc habitual, el conjunt de la capital del Garraf es mostrava descentrat, completament fora del partit, fallant tirs molt clars i el CBT manava de forma clara al marcador. D'aquesta forma s'arribava a la fi del primer quart amb 19-10. No funcionava cap aspecte del joc i sort en tenien els de la Parròquia que els de Tarragona no acabaven d'estar encertats.

De totes maneres, el partit just acabava de començar, i es vaticinava un encontre molt dur pels jugadors de Xavi Canales.

S'iniciava el segon quart i el conjunt vermell es recuperava, posant-se a tan sols dos punts de diferència al marcador. La diferència però va durar ben poc, ja que després de temps mort local i canvis defensius constants, el marge s'anava ampliant fins als 7 punts al descans, 31-24.

Tocava patir a la represa. L'equip vilanoví era conscient de la dificultat que seria guanyar a la capital del Tarragonès, però creia en les seves armes.

L'inici del tercer quart va ser força igualat, amb un Samà que volia remuntar i un CBT molt combatiu que també volia la victòria. La igualtat en aquest quart era màxima, fruit de la falta d'encert dels dos equips, i el parcial se l'emportaven els del Serrallo, 12-10.

Començava el quart definitiu, el Samà es mostrava completament desencertat en atac vist el tercer quart, però gràcies de nou al gran desplegament defensiu, i dos triples consecutius d'Epifanio, els de Canales i Arjona donaven la volta al marcador després de dominar l'últim quart i guanyar-lo per 7-17.

CB Samà: Piñol (-), Vila (4), Fernandez (-), Epifanio (6), Zanca (14), Carreras (9), Moreno (-), Artigas (8), Pujadas (-), Liao (10), Burcet (-) i Calvo (-).

Parcials: 19-10, 12-14, 12-10, 7-17